În Bayern se introduce interdicția de a părăsi locuința.

De vineri noaptea de la ora 0, pentru o perioadă de 2 săptămâni în Bayern se introduce interdicția de a părăsi locuința.

Ce este permis?

Este permis în continuare mersul la muncă. Rugămintea prim-ministrului landului Bayern este ca să se păstreze pe cât posibil o distanță între muncitori și să se folosească Home-Office dacă este posibil.

Este permis mersul la medic în continuare, dar există unele restricții. Fizioterapeuții vor putea lua doar pacienții cu urgențe.

Dreptul de a vizita azilele de bătrâni și pentru persoane cu dizabilități este anulat. Vizitele vor fi permise doar pentru cazurile paliative.

Pentru spitale se va restricționa de asemenea dreptul la vizită, dar va fi în continuare permis în următoarele 3 cazuri:

  • cazurile paliative
  • părinții vor putea să își viziteze copiii internați
  • în cazul nașterilor

Viața socială va fi oprită, dar aprovizionarea cu alimente și cele necesare va fi în continuare permisă. Nu există motiv pentru cumpărarea de stocuri exagerate. Nu există probleme cu mâncarea și aprovizionarea magazinelor.

Se vor închide frizeriile, magazinele pentru casă și grădină. Restaurantele se vor închide, dar vor fi permise comenzile la Drive-in, ridicarea comenzilor  sau livrarea acestora. Această măsură va fi impusă în majoritatea Land-urilor în curând.

Este permis în continuare ieșirea la plimbare sau în parcuri, dar doar cu persoanele cu care se locuiește în casă.

Aceste măsuri vor fi supravegheate de poliție, iar cine nu ia în considerare regulile acestea va fi sancționat cu amenzi mari. Încă nu s-a dat valoarea amenzilor.

La cum au funcționat lucrurile în ultima perioadă, putem deduce că aceste măsuri vor fi luate la nivel național sau cel puțin în landurile cu frontiere în următoarele ore sau zile.