Drepturile chiriasului in Germania partea a 5-a. Incalzirea si perioada iernii.

Heizkörper_Katze

Incalzirea:

In timpul perioadei in care este necesitata incalzire ( de regula intre 1 Octombrie si 30 Aprilie) proprietarul este obligat sa regleze instalatie de incalzire in asa fel incat in locuinta sa fie atinsa o minima temperatura de 20-22 de grade Celsius.Totusi aceasta temperatura nu trebuie mentinuta non-stop, in timpul noptii (Intre ora 0 si ora 6) se poate mentine o temperatura de minim 18 grade Celsius.Inghetul:

Tot mai multi proprietari avertizeaza chiriasii asupra pericolului pe care il reprezinta inghetul asupra instalatiilor sanitare ale cladirii. E bine de stiut care sunt drepturile si obligatiile chiriasului in perioada de inghet.

1. Proprietarul este obligat sa asigure instalatiile sanitare pe perioada inghetului. Inghetarea tevilor de apa din pivnita( adesea cel mai rece loc al cladirii) va trebui impiedicata de proprietar.El trebuie sa se asigura ca in pivnita si in locul unde sunt contoarele de apa sa nu se atinga o temperatura negativa. De aceea usile si geamurile pivnitei trebuiesc inchise.In caz de urgenta trebuie  instalat un sistem de incalzire . In cazul in care totusi instalatiile ingheata, proprietarul va trebui sa anunte autoritatile pentru a le dezgheta, pe perioada iernii acest serviciu functioneaza non stop.In cazul in care proprietarul nu face acest lucru, chiriasul este indreptatit sa anunte el autoritatile pe costul proprietarului.2.In cazul in care alimentarea cu apa a apartamentului se face prin intermediul liniilor externe( conducte in peretele exterior) se aplica urmatoarele:

  • Chiriasii trebuie sa isi incalzeasca destul locuinta si sa nu lase peretele sa se raceasca complet
  • In timpul zilei trebuie lasata apa intermitent sa curga, apa care curge nu ingheata asa de repede
  • Pe durata noptii proprietarul poate opri apa, dar chiriasii vor trebui anuntati in prealabil despre aceasta.
3. Daca dupa toate masurile de siguranta tevile au inghetat, va trebui anuntata o firma de instalatii care va dezgheta tevile. In cazul in care nu se poate impiedica o noua inghetare a tevilor, mainile chiriasilor si a proprietarului sunt legate, atunci se va astepta vremea mai buna.

 

 

Partea intai

Drepturile si obligatiile chiriasului in Germania Partea 1 Cautiunea.