Uncategorized

Clasele de impozitare in Germania pentru angajati – Ajutor Integrare Germania

Bei-den-Steuerklassen-koennen-Ehepaare-zwischen-verschiedenen-Moeglichkeiten-waehlen-die-Entscheidung-haengt-auch-von-der-Hoehe-des-Einkommens-abIn germania se folosesc 6 clase de impozitare pentru angajati.
Clasa 1:In aceasta clasa intra angajatii necasatoriti, divortati, dar si persoanele care sunt casatorite si sotia/sotul are domiciliul in alta tara decat Germania,sau casatoriti dar care traiesc separat de mult timp (Nu se specifica perioada de timp).Din 2015 in aceasta categorie intra si persoanele a caror sot/sotie a decedat(Vaduvi) inainte de data de 1. ianuarie 2014 (nu se specifica mai multe).Tot aici intra persoanele care au un venit limitat din punct de vedere legal (eliberat conditionat, faliment privat) si persoane care traiesc in parteneriat , dar care nu sunt casatoriti ( asa numitul concubinaj).
Clasa 2:Se aplica in aceleasi cazuri ca la clasa 1 dar care sunt titulari pe un contract de inchiriere si au un copil in intretinere.Daca se traieste in concubinaj sau intr-o relatie inregistrata, atunci se va trece la clasa 1.De asemenea se va aplica clasa 1 de impozitare daca angajatul locuieste cu o alta persoana majora cu care imparte costurile locuintei.Totusi se vor incadra aici persoane care au in intretinere persoane cu un handicap , ( cu nivelul de ingrijire 1 2 sau 3 sau nevazatoare (Pflegebedürftigkeit mit den Pflegestufen I, II oder III oder Blindheit)


Clasa 3: Se aplica doar impreuna cu clasa 5 cuplurilor casatorite in care un sot castiga semnificativ mai mult decat celalalt.Astfel sotul cu venitul mai mare va alege clasa 3 de impozitare si va plati procentual mai putin impozit(Lohnsteuer) si va ramane cu mai multi bani net.

Clasa 4: Se aplica cuplurilor casatorite care au un venit aproximativ similar si pentru care o impozitare in clasele 3-5 nu ar fi avantajoasa.

Clasa 5: Se aplica impreuna cu clasa 3 astfel: Sotul cu venit mai mic va fi impozitat procentual mai mult, dar fiindca sotul cu venit mai ridicat va fi impozitat mai putin va reiesi in venit al casei per total mai ridicat.

Clasa 6: Se aplica angajatilor care primesc de lucru de la mai multi angajatori ( mai multe mini-jobs) Este cea mai neprofitabila clasa de impozitare.
Va rog sa sesizati greseli , omisiuni si greseli de tipar.

Sursa: http://steuerklassen.biz/#Steuerklasse_1

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

4 Gedanken zu „Clasele de impozitare in Germania pentru angajati – Ajutor Integrare Germania

  1. Buna ziua. Cum se face impozitarea in urmatoarea situatie: tata divortat(fara copii din alta casnicie) dar cu 4 copii cu viitoarea nevasta. Dna nu lucreaza. Finantele nu vor sa ii bage pe toti 4 copiii la el in intretinere. Merci de raspuns.

  2. Buna seara! Pana la sfarsitul lunii iulie eu si sotul am lucrat in acelasi loc, aveam acelasi slariu si clasa de impozitare era 4. Incepand cu data de 1 august sotul sa intors in Romania inchizandus-si toate actele in Germania.Specific ca o sa se reintoarca in septembrie-octombrie. Pana la reintoarcerea in Germania eu trebuie sa schimb clasa de impozitare?
    De cate ori pe an se poate schimba clasa de impozitare?
    va multumesc!

Schreibe einen Kommentar