Deschiderile de Luni și din viitor

Guverul federal și Landurile au ajuns la un compromis în ceea ce privește relaxarea restricțiilor de la o incidență de maxim 50 în ultimele 7 zile. Acolo unde incidența depășește această limită, cumpărăturile vor fi posibile doar în sistem Click and Meet, adică cu comanda online și ridicare din magazin.

Conform cifrelor de Vineri, 5 Martie, Doar Rheinland-Pfalz și Schleswig-Holstein ar avea voie să deschidă magazinele. Totuși, magazinele vor putea fi deschise în orașele/zonele în care incidența o permite. Din păcate este imposibil pentru mine să fac o privire de ansamblu în acest sens, mai ales dacă se iau deciziile la nivel local. Încă nu este clar cum vor fi aplicate toate deciziile.

Indiferent de cifre, de luni se pot deschide centrele pentru produse de grădinărit, librăriile și florăriile.

În Bayern și în Sachsen-Anhalt s-au deschis magazinele de bricolaj deja de o săptămână. În Hessen și Sachsen se vor deschide magazinele de bricolaj începând de luni. Baden-Württemberg plănuiește deschiderea acestora începând de luni, dar încă nu este 100% sigur.

Probleme cu Click and Meet

Deși s-a decis facilitarea cumpărăturilor în regim Click and Meet, multe companii refuză această metodă. Motivele refuzului sunt foarte clare, companiile consideră metoda aceasta foarte greu de organizat din punct de vedere logistic și al personalului, iar chiar dacă s-ar reuși organizarea, cumpărăturile în acest regim nu ar fi rentabile.

Magazinele de mobilă au cerut în instanță deschiderea, deci ne putem aștepta ca în următoarele săptămâni acestea să poată deschide. Conform acestora, măsurile valabile în prezent nu mai sunt proporționale cu situația.