Acesta este planul de relaxare a restricțiilor în Germania

Lockdown-ul va fi prelungit până pe 28 Martie.

Testele pentru angajați sunt doar recomandate, nu obligatorii.

Doctorii de familie vor putea vaccina după Paște.

Întâlnirile vor fi posibile cu maxim 5 persoane dintr-o altă locuință.

Relaxarea restricțiilor va fi făcută în 5 pași

Pasul 1

Primul pas a intrat deja în vigoare. Acesta prevede deschiderea școlilor și a grădinițelor și a frizeriilor și saloanelor de coafură.

Pasul 2

Va intra în vigoare de la 8 Martie

În pasul al doilea se vor lua în considerare librăriile, florăriile și magazinele pentru grădinărit ca făcând parte din aprovizionarea de bază la nivel național. Acestea vor putea funcționa cu un plan de igienă și cu 1 client pentru fiecare 10 metri pătrați pentru o suprafață de vânzare de până la 800 de metri pătrați.

Școlile de șoferi și de zbor își vor putea relua activitatea folosind un concept de igienă și testare.

De asemenea, serviciile care necesită apropiere corporală vor putea deschide folosind un concept de igienă și testare.

Pasul 3

Pasul al treilea va intra in vigoare de la o incidenta stabila timp de 7 zile sub 50. Atunci se poate decide la nivel de Land sau la nivel regional deschiderea magazinelor care nu aparțin aprovizionării de bază. Și acestea vor trebui să respecte regulile de igienă și distanță și limita de 1 client pe metru pătrat. Muzeele, galeriile, grădinile botanice și zoologice vor putea de asemenea deschide.

Dacă incidența crește peste 50 dar rămâne sub 100, se va introduce sistemul numit „Click and Meet”. Oamenii vor putea comanda online și ridica marfa fizic din magazine. Numărul clienților va fi redus de la un client pentru fiecare 10 metri pătrați la un client pentru fiecare 40 de metri pătrați.

Pentru a ridica marfa din magazine se va face o programare în prealabil prin care se vor furniza și datele personale pentru urmărirea eventualelor infecții.

Dacă incidența crește peste 100 pentru 3 zile consecutive, atunci se aplică o „frână de urgență” și se va reveni la măsurile valabile până pe 7 Martie ( Lockdown total cu excepția aprovizionării de bază). Încă nu este clar dacă în acest caz se vor închide sau nu grădinițele și școlile.

Pasul 4

Dacă incidența rămâne sub 50 timp de 14 zile după deschiderile de la pasul 3, atunci se pot deschide restaurantele cu servire în aer liber, teatrele, concertele și cinematografele. Tot aici va fi permis și sportul de contact în aer liber și sportul fără contact în interior.

Dacă incidența crește peste 50 dar rămâne sub 100, cele deschise pot rămâne deschise dar vor funcționa în condiții speciale. Acestea vor funcționa cu programare și cu un test negativ.

Dacă incidența crește peste 100 se va aplica „ frâna de urgență” și vor fi aplicate restricțiile avute până pe 7 Martie.

Pasul 5

Dacă incidența nu s-a mărit după aplicarea relaxărilor de la pasul 4 timp de 14 zile, atunci se vor putea organiza evenimente de până la 50 de persoane în aer liber și va fi permis sportul de contact în interior.