Cum se aruncă corect uleiul de gătit?

În acest articol voi descrie cum putem arunca corect uleiul de gătit, fără a afecta mediul înconjurător.

Niciodată nu aruncați uleiul de gătit în scurgere sau în toaletă. Aceasta poate cauza probleme cu țevile, le poate înfunda și măresc efortul de curățare în stațiile de epurare.

Cantitățile mici trebuie aruncate în tomberonul de Restmüll ( Deșeuri reziduale) 

Conform Umweltbundesamt ( Agenția Federală a Mediului) cantitățile mici trebuie aruncate într-o sticlă de plastic bine închisă ( pentru siguranță se poate înveli și în hârtie pentru că în cazul în care se scurge această hârtie va absorbi uleiul) și aruncate în tomberonul de Restmüll.

Iubitorii de pisici au o alternativă interesantă, aceștia pot pune uleiul de gătit în nisipul pisicii și îl pot arunca astfel în tomberonul de Restmüll.

Cantitățile mai mari trebuie aruncate la Stațiile de colectare a deșeurilor (Entsorgungshof sau Recyclinghof)

De cele mai multe ori se poate primi un recipient special de la aceste stații de colectare a deșeurilor pe care îl putem returna plin. Dacă aveți cantități mai mari de ulei, atunci cel mai bine e să întrebați la stația de colectare locală despre posibilitățile oferite.

Sper că v-am lămurit, dacă credeți că merită puteți da un share și dacă aveți alte întrebări le puteți lăsa în comentarii.

În încheiere vă las o statistică pe care am gasit-o interesantă, anume cele mai iubite uleiuri de gătit în Germania (Sursa: Agrarmarkt Informations-Gesellschaft)

  1. Uleiul de rapiță este cel mai iubit în Germania cu o cotă de piață de 40%
  2. Uleiul de Floarea-Soarelui este pe locul 2 cu o cotă de piață de 27%
  3. Uleiul de măsline are o cotă de piață de 18%

Știți cum se sortează corect gunoiul? Doriți un articol despre acest subiect?