Cum ne gasim o locuinta in Germania?

prächtig-modern-Wohnzimmer-Designs-weiß-couch-vase-tisch-feuerstelle

Cum ne gasim o locuinta in Germania?
Pasul 1: De ce avem nevoie?
Fluturasii de salariu (Lohn / Gehaltsabrechnung ) de pe ultimele 3 luni in copie
Copie contract de munca.
Banii pentru garantie ( sau Bankburgschaft)
Banii pentru prima luna de chirie

 


Pasul 2: Gasirea locuintei potrivite. Anunturile pentru locuinte vacante se pot gasi in mai multe feluri. 1 . Ziarele locale. De regula majoritatea anunturilor din ziarele locale sunt postate de proprietari privati, deci sansele sunt putin mai maricele pentru a obtine locuinta. 2. Online. Printre site-urile de specialitate sunt: Immoscout24, immowelt, quoka, Ebay.
Pasul 3: Contactul si stabilirea intalnirii. Dupa ce am vazut o locuinta pe placul nostru putem lua legatura cu persoana de contact sau cu proprietarul pentru stabilitea unei intalniri pentru a vizualiza locuinta. De regula este necesara completarea unui formular de intentie (Bewerbungsformular) si adus la intalnire. In cazul unui proprietar privat se pot aduce banii pentru garantie la intalnire si semna contractul pe loc , dar nu este o regula.

Pasul 4: Contractul de inchiriere. In sfarsit am ajuns la semnarea contractului. Acesta trebuie citit cu atentie in intregime si inteles( daca nu stiti limba trebuie avut un insotitor cunoscator de linba germana converaational). Punctele carora le vom acorda maxima atentie sunt: valoarea garantiei(Kaution) aceasta trebuie sa corespunda cu cea din anunt, valoarea chiriei si a costurilor ( Kaltmiete , Nebenkosten) , Durata inchirierii , de preferat este o perioada nedeterminata, durata perioadei de lichidare ( Kündigungsfrist) .
ATENTIE!!! Daca un anunt pare prea frumos sa fie adevarat ,probabil ca nu este adevarat!!!Sub nici o forma nu se vor trimite bani inainte sa avem contract sau chitanta ! Un ofertant serios nu va cere niciodata avans inainze de a fi vazuta locuinta sau taxa pentru chei sau pe tru rezervare! Sub nici o forma nu se vor trimite bani in strainatate pentru garantie sau rezervare!

Vezi si “Cum ne aparam de escroci cand cautam o locuinta in Germania!
Drepturile chiriasilor in Germania