Cu ce viteză putem conduce când ninge?

Cu ce viteză putem conduce când ninge?

Cu ce viteză putem conduce când ninge? Răspunsul la această întrebare nu este pe deplin clar. Cu toate acestea, există o regulă clară – și aceasta are legătură cu vizibilitatea.

În unele părți ale Germaniei a nins deja în ultimele zile. Dacă mergeți cu mașina la serviciu, veți întâlni drumuri acoperite de zăpadă, mai ales dimineața devreme. Drumurile alunecoase și apariția zăpezii pot fi destul de periculoase. Iarna se aplică reguli de circulație diferite de cele din timpul verii. De exemplu, reglementările privind traficul rutier impun, de asemenea, viteza maximă în timpul ninsorilor, care este semnificativ mai mică decât limita de viteză convențională de 100 km/h pe drumurile rurale.

Vizibilitate de 50 de metri = max. 50 de kilometri pe oră

Legea privind circulația rutieră reglementează doar viteza cu care puteți conduce în condiții de zăpadă peste o anumită vizibilitate. În general, trebuie să vă adaptați întotdeauna viteza la condițiile meteorologice predominante. Prin urmare, șoferii pot conduce doar cu viteza pe care o pot controla atunci când ninge. Potrivit StVO, „viteza trebuie adaptată în special la condițiile de drum, de trafic, de vizibilitate și de vreme”.

Pe lângă limita de viteză pe timp de ninsoare abundentă, trebuie să vă asigurați că vă curățați bine mașina înainte de a porni la drum iarna. Zăpada rămasă pe acoperiș sau un parbriz înghețat nu numai că sunt periculoase pentru dumneavoastră și pentru ceilalți participanți la trafic, dar constituie și o infracțiune.

  • O amendă de zece euro este datorată pentru un ” petec” de zăpadă în parbriz.
  • Zăpada de pe acoperiș costă 25 de euro.
  • Este și mai scump dacă lăsați mașina să se încălzească înainte de a porni la drum: Bineînțeles, numai șoferii care conduc un motor cu combustie sau un hibrid în modul combustibil și care provoacă astfel emisii plătesc amenda de 80 de euro. Dacă aveți autoturism electronic, sunteți scutit, cel puțin în această privință.

Sursă: Vorsicht bei Schneefall: Kennen Sie schon die Tempo-50-Regel?

Vezi si: Anvelopele de iarnă în Germania