Anvelopele de iarnă în Germania

Winterreifen-ab-sofort-Pflicht-Alle-Infos-729x486-179bb9494f86f4b9

La data de 26.11.2010 legislația rutieră din Germania a fost completată cu legea privind echiparea obligatorie a vehiculelor cu anvelope de iarnă sau All-Season(cu M+S).

Ce determină această lege?

Legea obligă la echiparea vehiculelor cu anvelope M+S (Mud + Snow, Matsch + Schnee) pe: zăpadă, polei, gheață sau noroi cu zăpadă. Așadar, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii pe o perioadă exactă de timp, ci doar in condițiile descrise mai sus. Totuși, este recomandat ca trecerea la anvelopele de iarnă să se facă în perioada cand temperatura exterioară scade sub 7 grade Celsius.Poliția poate să controleze dacă autovehiculele sunt echipate corespunzător și daca anvelopele au profilul suficient .

Atentie! Asigurarea poate să refuze parțial sau total plata daunelor in caz de accident, dacă motivul accidentului este considerat lipsa echipării corespunzătoare.

Legea prevede un profil minim de 1.6 milimetri, dar ADAC recomandă un profil de 4 milimetri. Puteți verifica profilul anvelopei foarte simplu, introducând o monedă de 2 euro in profilul ei. Dacă marginea argintie este acoperită , atunci profilul este suficient.

Sancțiuni! Amenda pentru neechiparea corespunzătoare este de 40 €, dar dacă traficul este obstrucționat din această cauza, amenda va fi 80 € si 1 punct de penalizare. Dacă mașina este parcată, nu se vor aplica sancțiuni din acest motiv.

 


Puteți posta ideile pentru articole in comentarii sau pe facebook