Ce putem face dacă am fost concediați pe nedrept?


În primul rând trebuie să te asiguri că această concediere este valabilă. O concediere este valabilă doar în scris, aceasta poate fi înmânată personal sau trimisă prin poștă, dar trebuie întotdeauna să conțină semnătura în original a angajatorului. Dacă ați fost concediați prin SMS, E-mail sau verbal, această concediere nu este valabilă, iar angajatorul nu s-a eliberat de la plata salariului dvs..

Dacă totuși ați primit o concediere valabilă, atunci aveți 3 săptămâni la dispoziție pentru a depune o plângere la Tribunalul de Litigii de Muncă ( Arbeitsgericht). Pentru această plângere nu este nevoie de un avocat care să ne reprezinte în primă instanță, dar dacă se ajunge la cea de-a doua instanță, atunci este nevoie de un avocat care să vă reprezinte.

Așadar, termenul de 3 săptămâni trebuie respectat. Recomandat este să ne lăsăm sfătuiți de agentul de la Tribunalul pentru Litigii de Muncă în privința pașilor de urmat după depunerea acestei plângeri.

Transportul este gratuit pentru ghidurile de limba germană Ajutor Integrare Germania. Am publicat aceste cărți cu dorința de a vă ajuta pe cei care aveți nevoie de clarificări suplimentare în special pe partea de gramatică. Pentru mai multe detalii și pentru a comanda puteți da un click aici.