Integrarea în Germania

Kindergeld in 2016? Ce e de stiut?

Ce trebuie sa stiti despre formulare, valoare si perioada de plata a Kindergeld aflati in randurile urmatoare.

Kindergeld 2016

Ce este Kindergeld?

Kindergeld este alocatia pentru copii in Germania. Acesta este platit de la nastere pana la sfarsitul anului 18 de viata al copilului. In aceste cazuri specifice acesta poate fi platit chiar si pana la 25 de ani de viata :

 • In cazul unui Ausbildung se va plati pana la varsta de 25 de ani
 • in cazul somajului se va plati pana la 21 de ani.

 

Cum primesc Kindergeld?

 

Pentru a primi Kindergeld trebuie sa va prezentati personal la Familienkasse din orasul dvs. Ce e foarte important in 2016 pentru cerere este numarul de identificare al copilului (steuerliche Identifikationsnummer).  Fara acesta nu este acceptata cererea.Pentru copiii nascuti in Germania este recomandata aplicare pentru Kindergeld dupa primirea numarului de identificare de la finanzamt. ( In general dureaza pana la 6 saptamani de la nastere si vine automat, nu este necesara o cerere). Pe langa numarul de identificare al copilului mai este necesar si numarul de identificare al parintelui care depune cererea.

 

Am numarul de identificare. Ce fac acum?

 

Urmatorul pas este completarea unui formular si depunerea acestuia la Familienkasse. De asemenea trebuie  completat un formular separat ( Anlage Kind) pentru fiecare copil in parte.

 

Cine are dreptul la Kindergeld?

 

Kindergeld primesc parintii sau tutorii copilului, Ca singura cerinta ce trebuie indeplinita este detinerea unei resedinte in Germania si sa aveti dreptul la aceasta (De la 1 ianuarie 2014 romanii au acest drept automat).

 

Care este valoarea Kindergeld in 2016?

 Valoarea Kindergeld este dupa cum urmeaza:

 • pentru primii 2 copii 190 de euro
 • pentru al 3-lea copil 196 de euro
 • pentru fiecare copil dupa al 3-lea 221 de euro

Pare putin complicat dar vom explica printr-un exemplu.

O familie are 4 copii. Aceasta va primii lunar 797 de euro astfel: 380 de euro pentru primii doi copii, 196 pentru al 3-lea si 221 pentru mezin.

 

In ce data se primeste Kindergeld?

 

Aceasta decide numarul pe care il aveti la Kindergeld. Acesta se gaseste pe orice scrisoare de la familienkasse. Decisiv pentru data platii este ultima cifra din acest numar. Astfel:

 • daca ultima cifra este 0 sau 1 plata Kindergeld va fi la inceputul lunii.
 • Daca ultima cifra se afla intre 2 si 7 plata va fi primita la mijlocul lunii,
 • iar daca ultima cifra este 8 sau 9 plata se va efectua la sfarsitul lunii.

 

Ce se intampla daca copilul implineste 18 ani?

 

In acest caz plata Kindergeld se va opri automat. Totusi aveti posibilitatea de a prelungi aceasta in urmatoarele cazuri:

 1. Copilul face un Ausbildung ( scoala pentru invatarea unei meserii)
 2. Daca copilul cauta un loc pentru Ausbildung dar nu reuseste sa gaseasca.
 3. in perioada dintre scoala si inceperea unui Ausbildung sau angajare. De exemplu daca copilul termina scoala in Iunie si incepe Ausbildung in Septembrie, el va primi in continuare Kindergeld.
 4. Daca copilul presteaza munca voluntara in domenii sociale sau ecologice si are varsta de pana la 25 de ani,
 5. Daca copilul este somer, el va primi Kindergeld pana la sfarsitul anului 21 de viata.
 6. Daca copilul are un handicap fizic sau psihic care il impiedica sa se intretina singur, acesta va primi Kindergeld pana la 25 de ani.

Va mai pot interesa si :

 

 

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

2 Gedanken zu „Kindergeld in 2016? Ce e de stiut?

 1. Buna ziua,am o intrebare vizavi de kindergeld!Mi-am depus hartiile pt alocatie si am primit banii de copii.Incepand de anul trecut,mai exact din octombrie, am schimbat locul de munca si am lucrat mai putin,2 luni anul trecut si 3 luni anul acesta,fiind angajat.Cum ar trebui sa procedez ca sa imi iau alocatia pt cele 5 luni?Care formular ar trebui descarcat?Mai am inca Anmeldung-ul valabil!
  Multumesc anticipat!Stima,Leo

 2. Buna ziua , va rog sa imi raspunde-ti si mie la o intrebare copii mei minori au dreptul la alocatie europeana daca noi suntem divortati si eu mama lor locuiesc cu ei in romania? Mentionez ca tatal lor lucreaza in germania din 2011
  Va multumesc !

Schreibe einen Kommentar