Bayern înăsprește drastic măsurile anti-pandemie

Din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă, Markus Söder a anunțat astăzi înăsprirea măsurilor anti-pandemie. Acestea sunt pe scurt cele decise astăzi pentru Bayern:

Cei nevaccinați se vor putea întâlni în număr maxim de 5 persoane (chiar și în privat), copiii de până la 12 ani nu sunt numărați.

Restaurantele și magazinele vor închide la ora 22. Acestea vor permite accesul doar celor vaccinați și vindecați. Limita de clienți pentru magazine va fi introdusă la 1 client pentru 10 mp.

Discotecile, cluburile, barurile vor fi închise pentru o perioadă de 3 săptămâni. De asemenea, târgurile de Crăciun vor fi anulate în Bayern.

Evenimentele vor putea fi organizate cu o capacitate maxima de 25% și cu reguli 2G Plus, adică doar pentru cei vaccinați și vindecați și doar cu un test rapid negativ.

Serviciile corporale (Frizerii etc.), universitățile, școlile de muzică și șoferi vor funcționa sub regula 2G.

Măsuri speciale pentru zonele cu o incidență de peste 1000. Aici se vor închide complet gastronomia, hotelurile, frizeriile și evenimentele. Există totuși două excepții. Școlile și grădinițele vor rămâne deschise. Magazinele vor rămâne deschise, dar se va introduce din nou regula de 1 client pentru 20 mp.