Austria intră în Lockdown naţional de luni, 22 noiembrie

Austria intră în Lockdown naţional de luni, 22 noiembrie

În urma creşterii dramatice a numărului de noi cazuri de infecţii cu Corona, guvernul austriac a anunţat că de luni, 22 noiembrie, ţara va intra în lockdown.

Restricţiile se aplică inclusiv persoanelor vaccinate, a anunţat de cancelarul Alexander Schallenberg vineri, după un summit federal-statal la Achensee, în Tirol

În ciuda tuturor campaniilor, prea puţini oameni au fost vaccinaţi. “Închiderea este un pas greu. Doare enorm”, a spus acesta.

Blocajul va dura cel mult 20 de zile

După zece zile măsura va fi evaluată şi va dura maximum 20 de zile. Aşadar în 13 decembrie cel târziu se va încheia izolarea pentru persoanele vaccinate şi recuperate, a precizat Schallenberg. De atunci se va aplica din nou regula 2G.

Incidenţa pe şapte zile în Austria este de puţin sub 1.000, iar de mai bine de o săptămână sunt raportate zilnic peste 10.000 de noi infecţii cu coronavirus. Clinicile îşi ating limitele capacităţii. Situaţia este deosebit de dramatică în Salzburg şi în Austria Superioară, cu peste 1 500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Măsurile anunţate de Austria sunt cele mai drastice luate până acum de o ţară din Europa de Vest pentru a face faţă actualului val de virus.

Din februarie 2022, guvernul austriac vrea să introducă vaccinarea obligatorie.