Rezultatele conferinței de astăzi

Acestea au fost plănuite astăzi la conferința Angelei Merkel și a reprezentanților Landurilor. Aceste măsuri trebuie aprobate de Bundestag înainte de a putea fi aplicate. Vom veni cu detalii în zilele ce urmează, momentan unele surse se contrazic, iar unele informații nu sunt verificabile, deci tratați informațiile ca atare.

Rata de spitalizare

Măsurile restrictive vor fi luate în baza ratei de spitalizare per 100 000 de locuitori timp de 7 zile. Măsurile vor fi luate la nivel de land.

Astfel, la o rată de 3 se va introduce 2G pentru accesul la evenimente sau gastronomie.

La o rată de spitalizare de 6 accesul în anumite locații va fi permis doar celor vaccinați sau vindecați dar doar în baza unui test negativ. (2G Plus).

La o rată de spitalizare de 9 se vor putea decide la nivel de Land alte restricții cum ar fi interzicerea evenimentelor, restricții de contact etc.

După datele actuale Landurile în care ar trebui să se aplice regulile 2G Plus sau alte restricții sunt:

Bayern (8,65), Sachsen-Anhalt (11,97), Thüringen (18,34).

Landurile care au depășit incidența de 3 și ar putea trece la regula 2G sunt: Brandenburg (3,52) Baden-Württemberg (5,68), Bremen (4,41), Hessen (4,8), Mecklenburg-Vorpommern (5,96), Nordrhein-Westfalen (4,08), Rheinland-Pfalz (3,34) și Sachsen (4,14).

Obligația de vaccinare

Obligația de vaccinare pentru angajații din îngrijire nu a fost astăzi decisă, ci s-a lansat o rugăminte pentru persoanele care au contact cu persoanele vulnerabile de a se vaccina.

Angajații și vizitatorii din aziluri ar trebui să prezinte zilnic un test negativ. Chiar și cei vaccinați vor fi obligați la prezentarea testelor negative, dar doar de 3 ori pe săptămână.

Îngrijitorii de la terapie intensivă vor primi un bonus

A fost decisă acordarea unui bonus pentru persoanele din îngrijire, în special a celor de la terapie intensivă. Nu a fost făcută public încă valoarea acestuia.

La locul de muncă ar trebui introdusă regula 3G, pe care angajatorul are datoria de a o verifica și documenta zilnic.

În transportul în comun ar trebui introdusă regula 3G.

Acestea sunt pe scurt cele plănuite astăzi. Acestea nu sunt măsurile decise. În următoarele zile vom afla mai exact cum și unde se vor aplica măsurile.