Schimbarea permisului de conducere românesc cu cel german

fuehrerschein-deutschland

 
Acte necesare:

  • Buletin sau pașaport valabil
  • Dovada adresei de reședință ( Meldebestätigung )
  • Poză biometrică de pașaport ( biometrisches Passfoto ) ( costă undeva la 7 euro/4 poze, de obicei găsim un automat pentru asta chiar în sediu)
  • în cazul unui permis UE pentru categoriile C, D, E, este nevoie in plus de: adeverință cu privire la aptitudinile fizice, psihologice și oftalmologice.
  • în cazul unui permis din afara UE sunt necesitate ( în plus față de cel UE) următoarele: dovada urmării unui curs de prim ajutor, indicarea școlii de șoferi unde ați promovat examenul teoretic si practic.

Eliberarea permisului german durează aproximativ 4 săptămâni. Pe această perioadă permisul străin va rămâne în posesia noastră. La nevoie se poate plăti o taxa de urgență care va reduce timpul de eliberare.

Costul pentru cat. B este aproximativ 40€ , diferă de la oraș la oraș.

Documentele trebuie depuse la Führerscheinstelle. Pentru a găsi sediul din orașul dvs. faceți o căutare google dupa : Führerscheinstelle numele_orasului

Adăugat 5.11.2015: Sfat pentru categoriile C,D,E:  Doar sa nu se facă greșeală sa se meargă la analize separat(adică sânge, apoi ochi și apoi psihologic) căci e mai scump,apx 200 euro,pe când la medicina muncii, costa în jur de 90 euro toate trei analize,și îs valabile.
Ceea ce mai trebuie spus,este chestia cu atestatul,care se preda la fuhrerscheinstelle, dacă nu, nu veți primi 95 pe permis,chiar dacă aveți modulele(valabil pentru cei cu permis mai nou de sept.2009),vor considera ca nu aveți BKQ,care costa ceva bănuți, în jur de 2000-3000

 
Puteți pune ideile dvs. pentru articole în comentarii!

Ne puteți urmări pe facebook AICI!