Am nevoie de test dacă…?

România și Republica Moldova sunt considerate zone cu incidență ridicată.

Pentru călătoriile către Germania există reguli noi intrate în vigoare de la 1 August.

Cei care doresc să călătorească spre Germania trebuie să prezinte un test negativ, dovada vaccinării sau dovada vindecării INDIFERENT de țara din care călătoresc.

Pentru țările cu incidență ridicată și țările cu variante de virus trebuie respectate reguli diferite.

Călătoria spre Germania dintr-o zonă care nu este de risc

În cazul în care călătorim în Germania dintr-o zonă care nu este considerată de risc sau cu variante de virus trebuie să respectăm următoarele reguli:

Cei vaccinați sau vindecați nu trebuie să prezinte un test negativ, nu trebuie să își înregistreze venirea și nu trebuie să rămână în carantină.

Copiii sub 12 ani nu trebuie să prezinte un test negativ, nu trebuie să își înregistreze venirea și nu trebuie să rămână în carantină.

Cei nevaccinați trebuie să prezinte un test negativ, dar nu trebuie să își înregistreze venirea și nu trebuie să rămână în carantină.

Controalele sunt făcute prin sondaj, nu sunt verificate toate persoanele care intră în Germania. Chiar dacă unele persoane nu au fost controlate și nu li s-a cerut un test negativ, asta nu înseamnă că nu este obligatoriu. Argumentul cu „Nu am știut!” nu este valabil!

Călătoria spre Germania dintr-o zonă care este considerată de risc (Hochrisikogebiet)

Lista zonelor de risc poate fi găsită aici: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Această listă este actualizată constant. Înainte de plecarea către Germania ( sau în concediu) este recomandată verificarea zonelor de risc sau cu variante de virus.

Cei vaccinați sau vindecați trebuie să își anunțe venirea pe https://www.einreiseanmeldung.de/, dar nu trebuie să prezinte un test negativ sau să rămână în carantină.

Copiii sub 12 ani trebuie să își anunțe venirea pe https://www.einreiseanmeldung.de/, trebuie să rămână timp de 5 zile în carantină, dar nu trebuie să prezinte un test negativ.

Cei nevaccinați trebuie să prezinte un test negativ, trebuie să își anunțe venirea pe https://www.einreiseanmeldung.de/ și trebuie să stea în carantină timp de 10 zile (care poate fi scurtată printr-un test negativ în a cincea zi).

Călătoria spre Germania din zonele considerate variante de virus

Lista zonelor cu variante de virus poate fi consultată aici: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Cei vaccinați trebuie să prezinte un test negativ, trebuie să își înregistreze venirea pe https://www.einreiseanmeldung.de/, și să intre în carantină timp de 14 zile ( Excepție de la carantină se poate face dacă vaccinul protejează împotriva variantei de virus din țara venirii)

Copiii sub 12 ani nu trebuie să prezinte un test negativ, dar trebuie să își anunțe venirea pe https://www.einreiseanmeldung.de/ și să rămână în carantină timp de 14 zile.

Cei nevaccinați trebuie să prezinte un test negativ, trebuie să își anunțe venirea pe https://www.einreiseanmeldung.de/ și trebuie să rămână timp de 14 zile în carantină.

Ce teste sunt acceptate?

Pentru intrarea în Germania sunt acceptate teste de tip Antigen nu mai vechi de 48 de ore sau testele PCR nu mai vechi de 72 de ore. În cazul zonelor cu variante de virus, valabilitatea testului de tip Antigen este scurtată la 24 de ore.

Călătoria din Germania în alte țări

Dacă dorim să plecăm într-o altă țară din Uniunea Europeană, ne putem informa înainte despre regulile în vigoare în acea țară. Pentru aceasta ne este pusă la dispoziție o aplicație și un site care poate fi accesat aici: https://reopen.europa.eu/ro/