Schimbari in Germania din Octombrie 2020

In Octombrie 2020 vor fi urmatoarele modificari :

  • In octombrie se va plati si a doua rata din bonusul pentru copii

In septembrie a fost platita prima rata de 200 de euro iar in luna octombrie urmeaza a doua rata in valoare de 100 de euro

  • In octombrie se schimba ceasul pe ora de iarna

Din noaptea de 24 octombrie pe 25 octombrie vom schimba ceasul pe ora de iarna, ora 3 va deveni ora 2.

  • cresterea subventiei fixe pentru protezele dentare

Din octombrie 2020 subventia fixa pentru proteze dentare va creste cu 10 procente. Pana in prezent aceasta a reprezentat 50% din pretul total, din octombrie 2020 va fi marita la 60%. Subventiile de la companiile de sanatate continua sa creasca daca pacientul are un Bonusheft pus la punct in care se pot vedea vizitele periodice la dentist, compania de asigurari plateste 65% din costurile pentru coroane, implanturi sau poduri dupa 5 ani si chiar 75% dupa 10 ani.

  • salariul minim creste pentru muncitorii din gestionarea deseurilor

Pentru muncitorii de la gestionarea deseurilor inclusiv curatarea strazilor si serviciului de iarna salariul minim de la 1 octombrie este de 10,25 euro.

  • Centrele de testare Corona de pe autostrazi si din gari se vor inchide din 1 octombrie

Centrele de testare de pe autostrazile si garile principale vor fi inchise, cele din aeroporturi inca raman deschise. Persoanele care vin dintr-o zona de risc trebuie sa intre in carantina timp de 14 zile, carantina poate fi intrerupta doar cu un test negativ care nu trebuie facut mai repede de 5 zile de la intoarcerea de zona de risc.

  • Bahncard25 in octombrie la jumate de pret

In octombrie Bahncard 25 pentru clasa a doua va costa 24,90 in loc 54,60. Deutsche Bahn a fost foarte afectat din cauza viruslui, numarul de pasageri a scazut cu pana la 90% iar trenurile circulau adesea goale. Acum numarul de pasageri a inceput sa creasca incet dar este inca departe de numarul normal, de aceea Deutsche Bahn incearca sa contracareze scaderea numarului de pasageri cu o oferta speciala.