München înăsprește măsurile anti-epidemie

Deoarece München a depășit pragul de infectări în ultima săptămână, astăzi au fost decise 3 măsuri noi pentru a evita cu orice preț o nouă carantină generală.

Acestea vor intra in vigoare de Joi, 24.09.2020. Acestea sunt:

Prima măsură va limita numărul persoanelor care se pot întâlni. Acesta va fi de maxim 5 sau persoane care locuiesc în două locuințe separate sau rude de gradul 1. Această regulă este valabilă atât în domeniul public, în gastronomie dar și în privat.

A doua măsură vizează nunțile, botezurile, zilele de naștere dar și înmormântările. La aceste evenimente se vor putea întâlni maxim 25 de persoane în interior și maxim 50 de persoane în exterior.

A treia măsură vizează obligația de a purta mască în spații publice. Momentan această obligație țintește zonele des circulate din centrul orașului vechi, dar nu este exclus ca pe viitor masca să fie obligatorie pe tot teritoriul orașului München. Zona în care va fi obligatorie purtarea măștii de joi este zona pietonală a orașului vechi ( Viktualienmarkt, Marienplatz și Sendlingerstr.)

 

Încet, încet trebuie să ne pregătim pentru un nou val. Acesta poate veni sau nu, încă nu este nimic sigur. Totuși fiecare dintre noi poate afecta viitorul în bine sau în rău în funcție de comportamentul fiecăruia. E un moment în care trebuie să fim responsabili și solidari. Rămâneți în siguranță!