Schimbari in Germania din aprilie 2017

Si în aprilie se modifică câteva lucruri în Germania. Cele mai importante le vom discuta in acest articol.


Leiharbeit

Din 01.04.2017 intră în vigoare modificările legii cu privire la timpul de lucru in regim Leiharbeit. Prin această lege este introdusă o perioadă maximă de 18 luni în care se poate lucra ca angajat împrumutat într-o intreprindere. După această perioadă, muncitorii împrumutați vor trebui preluați de către intreprindere. De asemenea, după o perioadă de 9 luni în care au lucrat într-o intreprindere ei vor trebui plătiți cu același tarif ca și angajații acelei intreprinderi.  În plus, muncitorii de împrumut nu vor mai putea fi folosiți ca spărgători de grevă.

Bancnotă nouă de 50 de euro

La data de 04.04.2017 a fost introdusă o nouă bancnotă de 50 de euro în circulație. Modificările aduse acesteia vor preveni pe viitor falsificarea bancnotei. În poză se pot vedea exact diferențele dintre vechea și noua bancnota.


 

Legea împotriva căsătoriei copiilor.

Căsătoriile vor putea fi efectuate doar după împlinirea vârstei de 18 ani. Legea care permitea căsătoria de la 16 ani cu acordul părinților a fost anulată. Căsătoriile în care unul dintre soți are sub 16 ani vor fi automat anulate.

 

KKH iși mărește contribuția

Asigurații casei de asigurări KKH (Kaufmännische Krankenkasse) vor plăti de la 1 aprilie mai mult, contribuția va ajunge la 1.5%. Persoanele asigurate care nu doresc să accepte creșterea contribuțiilor poate face uz de dreptul lor special de reziliere.