Cum se formează corect Rettungsgasse?

Pentru că auzim săptămânal la știri cum șoferii nu reușesc să formeze o cale de acces corectă în cazul accidentelor, și din această cauză mai multe persoane nu au putut fi salvate, am decis să fac un articol despre formarea corectă a căii de acces pentru mașinile de urgență, despre ce zice legea și despre ce sancțiuni se impun atunci când nu reușim aceasta.

Cum se formează corect calea de acces?

Calea de acces se formează pe linia discontinuă din stânga ( Vezi Foto). Indiferent de numărul de benzi pe sens, mașinile de pe banda din stânga a sensului de mers vor trage spre stânga, toate celelalte mașini vor trage spre dreapta, păstrând banda de urgență pe cât posibil liberă.

Când trebuie formată calea de urgență?

Calea de urgență nu trebuie formată atunci când auzim sirenele mașinilor de urgență, ci imediat ce traficul se îngreunează. Astfel economisim secunde prețioase pentru mașinile de urgență, atunci când ele se apropie.

Este Rettungsgasse – Calea de acces pentru mașinile de urgență scrisă în lege?

Da. Conform legii : (1) Dacă traficul este îngreunat, nu este permisă intrarea în intersecție în ciuda culorii verzi a semaforului, dacă prin aceasta se blochează accesul celorlalți participanți la trafic.

(2) De îndată ce traficul se deplasează cu viteza pasului (6 kmh), participanții la trafic trebuie să construiască o cale de acces pentru vehiculele de urgență după modelul de mai sus.

(3) De asemenea, orice altcineva care are dreptul să continue în conformitate cu regulile de circulație sau care are prioritate în alt mod trebuie să se abțină de la a face acest lucru dacă situația traficului o cere.

Pot folosi banda de urgență?

Nu. Banda de urgență trebuie lăsată liberă, În caz de urgență sau la cererea organelor de poliție aceasta poate fi ocupată.

Pot folosi calea de acces formată?

Nu. Doar mașinile de urgență pot folosi această cale.

Ce facem în cazul unui șantier?

În cazul unui șantier, unde benzile de circulație sunt foarte înguste, trebuie să încercăm să conducem spre marginea benzii. De asemenea, putem conduce la distanță mai mare față de mașina din față și decalat. În aceste cazuri putem folosi banda de urgență pentru a forma calea de acces.

Sancțiuni

Amenda pentru nerespectarea regulilor de formare a căii de acces pentru mașinile de urgență este între 200 și 320 de euro cu posibila suspendare a permisului timp de o lună în cazurile mai grave.