Regulile de distanță și ieșire nu ar mai trebui aplicate celor vaccinați sau celor vindecați

Conform Bild, partidele care formează coaliția din Germania au ajuns la un acord cu privire la scutirea persoanelor vaccinate și a celor vindecate de la anumite restricții.

Din acest articol reiese că restricțiile de contant sau restricțiile de ieșire nu vor mai trebui respectate de persoanele care sunt vaccinate sau care s-au vindecat începând cu următorul sfârșit de săptămână (5-6 Mai). Astfel, numărul persoanelor vaccinate care se pot întâlni nu va mai fi limitat, ele nu vor mai trebui să prezinte teste sau să facă carantină la întoarcerea din concediu.

Ordonanța urmează să fie adoptată Miercuri dimineață în Cabinetul Federal, iar Joi și Vineri va fi trecută prin parlament și Consiliul Federal.

Argumentul pentru această ordonanță vine din partea expertului juridic Johannes Fechner ( SPD): Deoarece pericolul de infectare de către cei vaccinați sau vindecați este redus, restricțiile de contact și ieșire nu mai sunt necesare.

Până la data de 03.05.2021 în Germania au fost administrate 30.147.919 doze de vaccin, iar 23.492.053 de persoane au primit cel puțin prima doză de vaccin. În tempoul acesta, viteza de vaccinare în Germania este de 8 persoane pe secundă (statistic).