Legi noi din Mai 2021 în Germania

Numărul zilelor libere pentru îngrijirea copilului bolnav crește

Numărul zilelor pentru îngrijirea copilului bolnav a fost mărit în 2021 la 30 pentru fiecare părinte. Părinții singuri vor avea dreptul la 60 de zile. Acestea se pot folosi nu doar atunci când copilul este bolnav, dar și dacă grădinițele sau școlile sunt închise.

 

Bonusul de 150 de euro va fi plătit în Mai

Părinții primesc un bonus de 150 de euro pentru fiecare copil cu drept de alocație în 2021. Acest bonus se va acorda tuturor copiilor și nu va fi redus din eventualele ajutoare sociale sau șomaj.

 

Salarii mărite și mai mult concediu pentru angajații din îngrijire

Pentru personalul calificat cu un an de Ausbildung vor avea salariul minim de 12.50 euro în vest și 12.20 euro în est. Din aprilie 2022 vor fi unitar și în vest și în est 13.20 euro.

Angajații cu Ausbildung de 3 ani vor primi un salariu minim de 15 euro, care se va mări din aprilie 2022 la 15,40 euro.

Angajații care primeau doar concediul minim (20 de zile pe an la o săptămână de 5 zile) vor primi în plus 6 zile de concediu.

 

Jucăriile vor fi mai sigure

De la sfârșitul lunii mai intră în vigoare două legi noi pentru jucării mai sigure. Din 20 Mai va fi redus conținutul de aluminiu maxim din jucării.

De la 21 mai va fi redus conținutul maxim de Formaldehidă. Aceste reguli vor fi aplicate și jucăriilor importate.

 

Digitalizarea serviciilor publice este continuată

Prin aceasta cetățenii vor putea obține în mod digital datele înregistrării adresei. În plus, înregistrarea schimbării domiciliului va putea fi făcută online.

Obținerea unor certificate și servicii se va putea face digital printr-un portal. În viitor chiar și votul va fi posibil online.