Propunerile pentru întâlnirea de mâine 03.03.2021

Acestea sunt propunerile pentru discuțiile de mâine.

Lockdownul ar trebui prelungit până la 28 Martie.

Este propusă o nouă strategie a testării pentru angajați și pentru școli. Astfel, personalul din școli și elevii vor fi testați o dată sau de două ori pe săptămână. Angajatorii vor fi obligați să testeze angajații care nu lucrează în regim Home-Office o dată sau de două ori pe săptămână. Tuturor cetățenilor li se va oferi posibilitatea de a se testa gratuit o dată sau de două ori pe săptămână.

Restricțiile de contact ar trebui modificate astfel încât după data de 8 Martie să se poată întâlni din nou maxim 5 persoane din maxim 2 locuințe. Copiii sub 14 ani nu ar fi numărați. De asemenea, se discută despre o relaxare a restricțiilor de contact la 10 persoane din maxim 3 locuințe dacă incidența scade sub un anumit nivel. În discuție sunt incidențele de 35 sau 50, încă nu e clar definit.

Se vorbește despre o relaxare a restricțiilor de călătorie între 2 și 5 aprilie, de Paște.

Se vorbește despre cum ar trebui să fie deschise din nou magazinele.

Librăriile, florăriile și magazinele pentru grădină ar trebui să aparțină aprovizionării de bază. Încă nu am înțeles clar dacă este vorba și de magazinele de bricolaj sau doar cele strict pentru grădină, dar vom afla mâine mai multe detalii. Acestea vor trebui să funcționeze în condiții speciale, cu un client la fiecare 20 de metri pătrați.

Se vorbește despre deschiderea școlilor de șoferi și a școlilor de zbor.

Dacă se va atinge o incidență sub 35, atunci se vor deschide toate magazinele, dar cu un număr limitat de clienți ( probabil 1 client la 20 de metri pătrați). În plus, muzeele, galeriile, grădinile zoologice și botanice se vor deschide.

Sportul fără contact va fi posibil în aer liber în grupe mici.

Un alt pas spre relaxare ar trebui să vină dacă incidența nu se înrăutățește pe durata a 14 zile. Atunci ar trebui să se deschidă restaurantele cu servire în aer liber, teatrele, concertele și cinematografele. Se plănuiește testarea personalului din gastronomie ca și a personalului din școli.

Din păcate este atât de vagă exprimarea cu „nu se înrăutățește” încât șansele ca aceste măsuri să fie aplicate la nivel național sunt minime. Poate există o șansă de relaxare la nivel local sau de Land.