Integrarea în Germania

Pot avea mai multe minijoburi?

Răspunsul la această întrebare depinde de activitatea pe care o avem.

Dacă avem un job la care ne plătim dările sociale, atunci putem avea un singur minijob neimpozabil. Dacă ne luăm un al doilea minijob, acesta va fi impozitat ca și jobul principal ( Cu excepția asigurării de șomaj care nu va trebui plătită la al doilea minijob).

Ca activități la care se plătesc dări sociale sunt considerate și: Ausbildung-uri, Șomaj tehnic ( Kurzarbeitergeld).

Dacă nu avem un job principal putem avea mai multe minijoburi, dar venitul acestora nu poate depăși 450 de euro (calculate împreună, nu 450 de euro pentru fiecare). Dacă acest venit este depășit, atunci TOATE vor fi impozitate și supuse la plata dărilor sociale.

De asemenea, putem avea mai multe minijoburi dacă suntem în concediul pentru creșterea copilului ( Elternzeit) cu sau fără indemnizație (Elterngeld), dacă primim ajutor social, ajutor de șomaj sau suntem în serviciul militar voluntar.

Dacă primim șomaj sau ajutor social trebuie să fim atenți la limitele de venit pe care le putem avea. Pentru Șomaj ( ALG1) această limită este 165 de euro, iar pentru ALG2 această limită este 100 de euro. Dacă vom câștiga peste această limită, atunci venitul acesta se va calcula indemnizației pe care o primim.

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

Schreibe einen Kommentar