Obligația testării în grădinițele din Stuttgart se încheie

Obligația de testare în grădinițele din Stuttgart s-a terminat pe 15.10.2021 și aceasta nu va mai fi prelungită, cel puțin momentan.

Totuși copiii vor putea profita de o testare de două ori pe săptămână. Obligativitatea se transformă astfel într-o recomandare.

Conform Isabel Fezer: „ Mersul la grădiniță este pentru copii extrem de important. Aceasta este o provocare pentru administrație pe perioada pandemiei. Dorim să facem tot ce este necesar și potrivit pentru a proteja sănătatea tuturor. Am analizat cu atenție acest pas, iar acum acesta este rezonabil.”

De la începutul obligației de testare din luna Septembrie au putut fi identificate doar foarte puține cazuri. Aceasta rezultă dintr-o analiză a Gesundheits-amt-ului din peste 50.000 de teste. În același timp, în spitalele din Stuttgart nu s-au anunțat cazuri grave ale bolii care pot fi corelate cu infecția de COVID.

Testele de tip acadea vor fi în continuare disponibile și este recomandată folosirea lor de 2 ori pe săptămână. Situația infectărilor din grădinițe va fi în continuare supravegheată atent, nu este exclus ca în viitor, dacă este nevoie, obligația testării să fie din nou introdusă.