Obiectiv 2022: Propria afacere in Germania?

Acest articol a fost realizat de Adell-Heidi Scherbauer Business Training & Consulting pe care o puteți găsi aici: https://www.facebook.com/AfacereInGermania. Mulțumim pentru contribuție!

Bine te-am găsit în noul an 2022! Îți doresc un An Nou extraordinar, plin cu reușite, bunătate, înțelegere, realizări în toate planurile, fie personal, fie profesional, dar în primul rând sănătate!
Ai planuri mari pentru acest an, nu?
Cu siguranță ai!
De fapt noi toți avem planuri mari la fiecare început de an. Poate îți dorești să promovezi cu succes un curs sau un examen important, să obții postul de muncă mult dorit, să-ți cumperi propria ta casă sau chiar să începi propria ta afacere în Germania?
În Germania se folosește des la început de an o vorbă: „Neues Jahr, neues Glück” adică „An nou, noroc nou”. Sau anul acesta nu ne mai bazăm doar pe norocul nostru ? Unii spun că norocul ți-l faci singur. Și eu sunt una dintre aceștia. Nu ai nevoie de noroc ca să reușești ce ți-ai propus în acest an. Sau cel puțin nu DOAR de noroc. Dar sigur ai nevoie de încredere în tine, încredere în forțele tale, de ambiție, de perseverență, de o gândire pozitivă și un pic de disciplină.
Și dacă pe lista ta pentru acest an scrie: „să încep propria afacere în Germania” sigur ai nevoie de cele menționate anterior.
„Stai! Cum adică, Heidi? Propria afacere în Germania? Dar nu cunosc suficient limba germană, nu cunosc termenii, nu am cunoștințe de gestionare a unei firmei, nu cunosc legile, nu știu ce autorizații sunt obligatorii …(și alte 1000 de întrebări)”- îmi imaginez cum îți spui.
Știu, și eu am avut foarte multe întrebări acum 5 ani când am decis că numai vreau să „execut ordine” date de unul sau altul și că vreau să fiu propria mea șefă, să lucrez când vreau, cu cine vreau, unde vreau … și să câștig cât vreau, desigur! Dar a trebuit să încep de undeva. Și, astfel, primul pas a fost să mă informez. Și acest lucru îți recomand și ție să-l faci: să te INFORMEZI, înainte de a semna formulare sau contracte sau, în general, orice fel de document. Să nu ajungi să lucrezi cu Gewerbe și să nu știi ce e asta, greșeală pe care au făcut-o foarte mulți români și i-au costa, pe unii, o întreagă avere.
De altfel aceasta e greșeala nr. 1, după părerea mea chiar pe primul loc în topul greșelilor făcute de români când vine vorba de afaceri în Germania: „Să aibă o idee de afacere și să fugă la primărie să-și deschidă un Gewerbe.” Înainte de a face o planificare realistă și detaliată a afacerii nu recomand nimănui să treacă la formalități. Dacă nu ai suficient capital? Deschizi doar o jumătate de magazin sau restaurant? Sau un magazin alimentar de ex. cu doar 10-20 de produse? Sau ai deschis și îți dai seama că prețurile tale sunt mult prea mari ca să cumpere cineva de la tine dar ai nevoie de ele doar să-ți acoperi cheltuielile lunare? Sau creezi deja o colecție întreagă de chestii (vestimentare) pt. girafe de ex., pt. că ești înnebunit după girafe și ai auzit că dacă îți urmezi pasiunea nu va trebui să lucrezi nici o zi din viața ta (greșeala nr. 20)? 🤣 🤣.
Mai în glumă, mai în serios, chiar te sfătuiesc să te informezi bine. Și dacă vrei să afli mai multe despre această temă – „Cum pot începe o afacere în Germania” – te poți abona gratuit la newsletter-ul meu săptămânal, prin care răspund și la această întrebare. Pe lângă acesta primești informații noi din domeniu, interviuri cu alți antreprenori români din Germania, sugestii și recomandări, traduceri și explicații de termeni, materiale educaționale și informative- toate în limba română!

Începe chiar de astăzi să te informezi și abonează-te la newsletter accesând: https://www.subscribepage.com/pbsg_newsletter_1

  • La abonare îți dăruiesc și un mic cadou – o broșură (în limba română), în format electronic, în care poți citi care sunt celelalte greșeli pe care ar trebui să le eviți dacă vrei o afacere în Germania, broșura cu titlul „20 de greșeli pe care trebuie să le eviți dacă vrei o afacere în Germania“ pe care am creat-o special în limba română.