Nordrhein-Westfalen va testa toti muncitorii din abatoare

Conform Spiegel, in abatoarele germane s-au descoperit peste 600 de angajati pozitivi cu Coronavirus. Majoritatea infectatilor sunt angajatii români care locuiau la comun.

In Baden-Würtemberg la Müller Fleisch au fost peste 300 de infectati săptămâna trecută iar in Nordrhein-Westfalen la Westfleisch au fost peste 200 de infectati.

Muncitorii vor lucra in continuare cu masurile de igienă impuse. Camerele cu mai multe paturi vor fi ocupate de acum doar de parteneri sau familii. Abatoarele promit măsuri de igienă îmbunătățită. Cu toate acestea Firma Vion din Schleswig-Holstein s-a inchis dupa ce s-au descoperit mai mult de 100 de muncitori infectati.

Purtatorul de cuvant al guvernului Landului,  Christian Wiermer a spus că vor incepe să testeze toti muncitorii din toate abatoarele din Nordrhein-Westfalen. De asemenea,  orasul Coesfeld a depășit limita impusă de 50 de infectati la 10.000, saptamana trecuta avand 52,7

Cu 87 de noi infectati orasul Steinburg din Schleswig-Holstein a depășit de asemenea limita de 50 de infectati la 100.000 locuitori.