Noile legi în Aprilie

Noile legi în aprilie

Biletul de 49 de euro este disponibil

Despre succesorul biletului de 9 euro se discută de mult timp, dar acum biletul de 49 de euro are, în sfârșit, o dată oficială de apariție: de la 1 mai 2023, biletul va fi valabil în toată Germania pentru toate companiile de transport local și regional. Din păcate, biletul nu poate fi folosit la trenurile expres, cum ar fi ICE, IC sau EC, și nici nu poate fi însoțit de alte persoane.

Biletul de 49 de euro va fi deja disponibil online și la toate punctele de vânzare obișnuite începând cu 3 aprilie 2023. Pentru majoritatea călătorilor pe calea ferată și a navetiștilor, acest bilet ar trebui să reprezinte o ușurare financiară, deoarece majoritatea biletelor lunare sunt semnificativ mai scumpe.

Mai mult net pentru același salariu brut

Aceste modificări îi vor bucura pe toți angajații, dar și pe funcționarii publici, pentru că de la 1 aprilie 2023 vor primi mai mult net pentru același salariu brut. Motivul este modificarea procedurilor de deducere a impozitului pe venit. De la 1 aprilie, toți angajatorii trebuie să ia în calcul deduceri fiscale mai mari pentru salariați. Majorarea sumei forfetare pentru angajați este stabilită la 1.230 de euro, iar cuantumul scutirii pentru familiile monoparentale la 4.260 de euro. Ca urmare, se plătește mai puțin impozit și se transferă o sumă ușor mai mare la venitul net.

Centralele nucleare sunt oprite

La 15 aprilie 2023, vor fi închise ultimele centrale nucleare active. Duratele de funcționare ale Emsland, Isar 2 și Neckarwestheim 2 au fost prelungite la sfârșitul anului trecut. Motivul invocat pentru continuarea funcționării a fost criza energetică declanșată de războiul din Ucraina. Producția de energie de către centralele nucleare trebuia să stabilizeze aprovizionarea cu energie electrică pe durata iernii. Potrivit ministrului federal al Mediului, Steffi Lemke, renunțarea la energia nucleară este definitivă în aprilie.

Modificări ale Regulamentului privind protecția corona din aprilie 2023

Reglementările privind protecția Corona la nivel național vor dura doar până la 7 aprilie 2023. Până atunci, anumite măsuri de protecție se vor aplica în continuare, cum ar fi purtarea măștilor FFP2 în unitățile de îngrijire a sănătății, cum ar fi cabinete medicale, spitale sau cămine de bătrâni. De asemenea, țările pot impune reglementări specifice pentru a proteja grupurile vulnerabile.

Cu toate acestea, datorită evoluției bune a cifrelor și tendințelor Corona, multe măsuri au fost deja eliminate. Nu se știe încă dacă guvernul federal va face alte inovații și modificări după expirarea ordinului de protecție.

Mai mulți bani pentru zugravi și lăcătuși, muncitori temporari și angajați în principalele meserii din construcții

Din aprilie, salariul minim pentru vopsitori și lăcătuși se va modifica. Salariul pentru meseriași va fi majorat de la 12 euro pe oră, cât este în prezent, la 14,50 euro. Ajutoarele vor beneficia de o creștere a salariului minim la 12,50 euro.

De asemenea, lucrătorii temporari se pot aștepta la o creștere salarială. Salariul minim stabilit prin contract colectiv de muncă, care va fi de 13 euro pe oră din aprilie 2023, este nou.

Salariile angajaților din principala industrie a construcțiilor cresc în aprilie cu 2% în vestul țării și cu 2,7% în estul țării. În plus, există o plată unică de 450 de euro pentru toți angajații în luna mai.

Microsoft mărește semnificativ prețurile

Produsele de cloud ale Microsoft se vor scumpi cu aproximativ 11% începând cu aprilie 2023. Compania justifică majorarea de preț printr-o aliniere a prețurilor la nivel mondial. Printre altele, vor fi afectate Microsoft 365, Office 365 și Dynamics 365, precum și Microsoft Defender și Teams. Pe viitor, consumatorii trebuie, de asemenea, să fie pregătiți pentru ca Microsoft să implementeze o creștere a prețurilor la fiecare șase luni.

Elster-Smart va fi înlocuit

Din 2015, consumatorii au putut să se ocupe de tot ceea ce ține de impozitele lor prin intermediul aplicației Elster. Elster-Smart este necesar pentru autentificare, cu ajutorul căruia se transferă certificatele de autentificare. De la sfârșitul lunii aprilie, ElsterSecure va prelua procesul de autentificare, care va deveni mult mai ușor. Aplicația poate fi deja descărcată gratuit de pe Appstore. Ulterior, Elster-Smart nu mai poate fi utilizat pentru Elster.

De la 1 aprilie peste 44 de întrebări noi pentru examenul teoretic de conducere

Cei care își iau în prezent permisul de conducere vor trebui să se pregătească pentru o inovație de la 1 aprilie. Catalogul de întrebări pentru examenul teoretic a fost extins cu 44 de întrebări: 23 de întrebări noi pentru permisul de conducere clasa B pentru vehicule de până la 3,5 tone și 21 de întrebări noi la cunoștințe de bază pentru toate clasele. Toți șoferii începători care vor susține examenul teoretic după 1 aprilie trebuie să țină cont de acest lucru. Noile întrebări pot fi actualizate cu ușurință în aplicațiile de învățare.

O noutate din aprilie este închiderea tunelului Arlberg din Austria

Tunelul Arlberg din Austria va fi închis timp de aproximativ 6 luni din cauza unor lucrări de renovare necesare. Călătorii se vor confrunta probabil cu restricții masive atunci când vor trebui să treacă prin tunel în timpul vacanței de vară. Prin urmare, călătorii vor trebui să aloce mult mai mult timp sau să ia rute alternative. Închiderea nu va afecta sărbătorile de Paște, deoarece închiderea va avea loc doar începând cu 24 aprilie.