Noi legi in Octombrie 2022

Farmaciștii și medicii nespecialiști au voie să vaccineze

Din luna octombrie și până la 30 aprilie 2023, va fi posibilă vaccinarea împotriva coronavirusului sau a gripei la farmacie, cabinet veterinar sau stomatologic, dacă vaccinarea este oferită acolo.

Astfel, nu numai că vă puteți duce câinele pentru a îndepărta căpușele, dar puteți să vă și vaccinați în același timp, dacă doriți. Dacă sunteți farmacist, formarea în domeniul vaccinării antigripale și al vaccinării COVID-19 este recunoscută.

Kurzarbeit – șomajul tehnic este înca posibil

Pentru a economisi costuri sau în cazul în care există o lipsă de materiale sau de angajați, companiile au putut să introducă relativ ușor Kurzarbeit începând cu 2020. Deocamdată, Kurzarbeit, va continua să fie posibil în companii și după luna septembrie. Motivul este pandemia în curs de desfășurare. Prelungirea din octombrie 2022 va dura până la 31 decembrie 2022.

Creșterea salariului minim la 12 euro

Cei care în prezent primesc doar salariul minim vor fi fericiți – o nouă lege din octombrie 2022 va asigura că aceste persoane vor primi mai mulți bani. Salariul minim va fi majorat și în acest an, de la 1 octombrie – de la 10,45 euro la 12 euro.

Ridicarea limitei superioare a veniturilor pentru persoanele Minijob

Limita de câștig a Minijobului a fost mărită de la 450 de euro pe lună la 520 de euro pe lună. Împreună cu creșterea salariului minim, aceasta înseamnă un timp maxim lunar de lucru de 43.33 de ore.

Locuri de muncă în Midi: limita superioară a veniturilor va fi majorată

Limita superioară a veniturilor pentru locurile de muncă de tranziție – numite și locuri de muncă de mijloc (Midijobs) – va fi, de asemenea, majorată. Aceasta a fost 1.300 de euro, dar va fi majorată la 1.600 de euro.

Noul chestionar pentru examenul teoretic de conducere

La 1 octombrie 2022, va avea loc o schimbare pentru toți candidații la permisul de conducere.

Întrebările vor fi modificate la 1 octombrie. Vor fi adăugate noi întrebări și multe vor fi revizuite.

Noi reguli pentru clienții DHL

Furnizorul de servicii de transport va percepe taxe de la clienți dacă aceștia aleg așa-numitul tarif GoGreen Plus. Acest lucru este posibil atunci când comandați bunuri. Taxa suplimentară asigură că transportul este presupus a fi neutru din punct de vedere climatic sau că CO2 este compensat.

Declarație fiscală în curs

La fel ca în anii precedenți, declarația de impozit trebuie depusă la 31 octombrie. Documentele trebuie să ajungă la biroul fiscal până cel târziu la această dată.

Încălzirea trebuie să fie verificată

O ordonanță intitulată “Măsuri ale Ordonanței pentru asigurarea alimentării cu energie prin acțiuni eficiente pe termen mediu” prevede pentru proprietarii de locuințe, începând cu luna octombrie, ca aceștia să-și verifice sistemul de încălzire în următorii 2 ani. Deoarece poate dura ceva timp din cauza cererii în creștere, este mai bine să vă faceți o programare cât mai curând.