Lockdown-ul a fost prelungit și înăsprit.

Lockdown-ul va fi prelungit până pe 31 Ianuarie 2021.

Trebuie să reducem contactele mai mult decât până acum.

Contactele trebuie reduse la persoanele dintr-o locuință și o singură altă persoană dintr-o altă locuință, sau două persoane din locuințe diferite.

Școlile și grădinițele vor rămâne momentan închise. Va fi pus la dispozitie Notbetreuung ( Îngrijirea de urgență). Numărul zilelor de îngrijire pentru copiii bolnavi a fost mărit cu 10, astfel părinții pot îngriji copiii fără să își piardă venitul. Pentru clasele terminale pot exista excepții.

Cantinele se vor închide pentru consumul direct, se va putea lua in continuare mâncarea la pachet.

Se introduce o restricție a deplasării de maxim 15 kilometri în jurul localității. Prin aceasta se dorește reducerea numărului de excursii de o zi în Hotspoturi. Deci deplasările în interiorul orașelor vor fi în continuare permise.

Azilele de bătrâni vor fi susținute pentru introducerea testelor rapide și vor fi ajutate și financiar pentru aceasta.

Numărul zilelor de îngrijire pentru copiii bolnavi a fost mărit cu 10, astfel părinții pot îngriji copiii fără să își piardă venitul.

La călătoria din zonele de risc se introduce testarea dublă, la intrarea în Germania este necesar un test, iar din a 5-a zi de carantină se poate face încă un test.

De la o incidență de peste 200 de cazuri noi / 100 000 de locuitori în ultimele 7 zile se va introduce o restricție locală care limitează deplasarea mai departe de 15 kilometri de la locuință, dacă nu există un motiv bine întemeiat pentru aceasta).

Michael Müller: Doar impreună putem învinge această pandemie. Datorită vaccinului, putem spera la îmbunătățiri de la mijlocul anului.

Markus Söder: Nu facem experimente, ne concentrăm pe siguranță! Măsurile luate acum sunt dure, dar necesare!

Următoarea întâlnire va avea loc pe 25 Ianuarie.