Limita pentru Minijob va crește la 520 de euro

Ministrul Muncii Hubertus Heil a anunțat astăzi într-un interviu pentru un ziar că odată cu creșterea salariului minim la 1 Octombrie, va crește și limita câștigului maxim la Minijob. Conform Heil: „Aceasta a fost decisă în contractul coaliției de guvernare și va fi pusă în aplicare”.

În plus, limita venitului pentru așa-numitele Midijobs va crește la 1600 de euro.

Schimbarea va afecta milioane de cetățeni, după cifrele publicate de Agentur für Arbeit în 2020 erau 7,3 milioane de oameni angajați în regim Minijob.

Heil a anunțat acum câteva zile că va crește salariul minim de la 1 Octombrie la 12 euro pe oră. După acest anunț, companiile au criticat reducerea orelor de lucru pe care persoanele angajate cu Minijob le pot lucra. Astfel, coaliția de guvernare a decis mărirea limitei de câștig pentru Minijob la 520 de euro.

Măsura de a ridica limita venitului în regim Minijob este criticată vehement de Asociația Sindicatelor Germane, deoarece, după cum am văzut clar în 2020, angajații care lucrează în regim Minijob nu sunt deloc protejați împotriva pierderii locului de muncă. În plus, prin munca în acest regim nu este contribuit la pensie, ceea ce este o mare greșeală conform Anja Piel.