Legi si schimbari in Germania din Decembrie 2017

Acestea sunt schimbările legilor din Decembrie 2017

Operatorii de telefonie mobilă și internet vor fi obligați să amintească lunar data posibilă a rezilierii.

Din Decembrie 2017 operatorii de telefonie mobilă si internet vor specifica lunar data la care contractul actual poate fi reziliat. Acest lucru se va face în cadrul facturii lunare. De asemenea, va trebui specificată data exactă pentru reziliere, pentru a informa corect clientul și pentru a se evita o prelungire automată a contractului. După părerea mea aceasta este una dintre cele mai bune schimbări din anul 2017, deoarece simplifică mult procesul de reziliere și se evită prelungirea nedorită a contractelor. Următorul pas ar fi extinderea acestei legi către toate serviciile oferite sub formă de abonament care se prelungesc automat. Sperăm să se și întâmple.

Această lege se aplică tuturor contractelor pe o perioadă mai mare de o lună.Mai multe medicamente fără rețetă

Din Decembrie 2017 se modifică regulamentul prescrierii de medicamente (ger. Arzneimittelverschreibungsverordnung), astfel încât vom putea cumpăra mai multe medicamente fără a avea o rețetă. Printre ele se numără Aciclovir sau medicamentele care conțin Ibuprofen.

 

Termenul pentru primirea retroactivă a alocației expiră la 31. Decembrie 2017

Cei care doresc să aplice pentru plata retroactivă a alocației o pot face până la data de 31. Decembrie 2017. Sunt posibile plăți pentru ultimii 4 ani.Deutsche Bahn iși modifică orarul și mărește prețurile biletelor

Din data de 10 Decembrie 2017 Deutsche Bahn iși modifică orarul. Concomitent se va majora și prețul biletelor la călătoriile cu trenul. În medie se vorbește despre o creștere de 1.9 procente.

La aceiași dată se introduce un tren Inter-City-Express pe ruta München-Berlin. Această cursă va dura 4 ore. Infrastructura pentru această rută s-a construit în ultimii 20 de ani.