Integrarea în Germania

Legi noi în Germania din Noiembrie 2020

Schimbarea asigurarii auto

Pentru proprietarii de masini 30 noiembrie este o data importanta deoarece pana atunci putem face o reziliere a asigurarii auto, in caz contrar, aceasta se va prelungi cu un an.

Puteți face un calcul aici:

Asigurarea auto in Germania

Produse chimice in haine si incalteminte

De la 1 noiembrie intra in vigoare noi restrictii pentru produsele chimice folosite in imbracaminte si incaltaminte. Sunt vizate 33 de substante daunatoare.

Masurile contra pandemiei din 2 noiembrie

Din 2 noiembrie vor intra in vigoare reglemetari stricte impotriva pandemiei. Cele mai importante masuri:

  • doar oamenii din 2 gospodarii au voie sa se intalneasca,
  • in public maxim 10 persoane,
  • sarbatoriile si evenimentele mari ar trebui evitate
  • vizite si excursii doar daca sunt neaparat necesare

Scolile si gradinitele vor ramane deschise

Germania intră în carantină parțială pentru o lună

Carantina scurtata pentru cei ce calatoresc in zonele de risc

Incepand cu 8 noiembrie, cei care au calatorit intr-o zona de risc vor trebui sa stea in carantina 10 zile in loc de 14 zile. Pot exista diferente de la land la land.

Primele laboratoare mobile pentru teste Corona

Fabricantul de camioane „MAN” va începe producția unor camioane care vor fi dotate cu aparatură pentru a putea face teste corona.

Din noiembrie toate facturile pentru contractele publice vor fi emise si transmise electronic

Facturarea electronica scade cantitatea de munca si costuri de facturare. Potrivit MInisterului federal pentru Economie si Energie multe companii folosesc deja procesul electronic iar cele ce nu il folosesc inca vor trebui sa se adapteze din noiembrie.

Nutri Score

Din 1 Noiembrie produsele pot avea eticheta cu Nutri Score. In sistemul semafor produsele sunt clasificate de la A la E in functie de continutul lor de zahar si grasimi  precum si continut de nutrienti, asa vom stii cat sunt de sanatoase.

 

Săptămâna aceasta vă oferim transportul gratuit pentru toate comenzile și o reducere la cumpărarea mai multor cărți. Toate cărțile vin însoțite de cursul audio pe cd în format mp3. Fiecare carte costă 25€. Comenzile se pot face pe whatsapp în scris la : 0152 538 13352 (+49152 538 13352) sau pe Facebook Vă mulțumesc pentru susținere! Sebastian Borza
Carti Ajutor Integrare Germania

Schreibe einen Kommentar