Legi noi în Germania din iunie 2019

Ca în fiecare lună, Germania adoptă legi noi și adaptează legile vechi. Acestea sunt schimbările lunii iunie 2019.

Extensia rețelei de energie electrică

În toată țara este nevoie mare de energie regenerabilă. Totuși infrastructura disponibilă nu este suficientă. Prin legea adoptată la 17 Mai 2019 guvernul federal a simplificat birocrația procedurilor de aprobare pentru a accelera construirea așa-numitelor „autostrăzi de curent”.

Programări mai rapide la medic

În viitorul apropiat, pacienții vor putea primi o programare mai rapidă la medic. Orele de consultații cu pacienții au fost ridicate de la 20 la minimum 25 de ore pe săptămână. De asemenea, localitățile cu o infrastructură mai proastă vor primi o îmbunătățire. Medicii care dețin sau deschid un cabinet aici vor primi un ajutor financiar din partea statului.

Mai multă transparență în branșa securității

Datele firmelor de pază și ale angajaților acestora vor fi centralizate într-un registru electronic. Acest registru este administrat de Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle ( Biroul Federal de Economie și Controlul Exporturilor). În acesta vor fi trecute și datele agenților de pază de la clădirile în care locuiesc refugiați. De asemenea, calificările personalului vor fi de asemenea trecute în acest registru.

Voluntariatul va putea fi făcut cu jumătate de normă

Până acum, doar persoanele cu vârsta de peste 27 de ani puteau face un serviciu de voluntariat cu jumătate de normă. De acum, și cei mai tineri voluntari vor putea face un voluntariat cu jumătate de normă, dacă există un motiv personal concret. Aceasta ajută în principal oamenii care trebuie să aibă grijă de un copil sau de o altă persoană, dar și oameni cu anumite probleme de sănătate.

Trotinetele electrice vor avea voie pe pistele de biciclete

De la 15 Iunie, trotinetele electrice vor avea voie să circule pe pistele de bicicliști. Totuși limita de vârstă pentru aceasta este de minim 14 ani. Folosirea căștii de protecție nu este obligatorie, totuși există o limită a alcoolului de 0,5 la mie.

Fotbal 

Noi reguli în ceea ce privește jocul cu mâna ( henț-ul) în fotbal. Orice gol marcat cu mâna va fi anulat, indiferent dacă există intenție sau nu.

Aruncarea monedei: De acum câștigătorul va putea alege între posesie și alegerea porții.

Schimbarea jucătorului: de acum jucătorul care părăsește terenul o poate face ieșind în afara zonei de joc pe oriunde ( pe margine sau în spatele porții)