Legi noi in Germania din Aprilie 2019

Bancnota de 500 de euro va fi scoasă din circulație

Bancnota de 500 de euro va fi scoasă din circulație în aprilie, totuși bancnotele rămase în circulație vor mai fi schimbate pentru o perioadă. Prin această măsură se încearcă reducerea falsificării banilor și a criminalității.

Clienții Congstar vor deveni clienți Telekom

Toate contractele Congstar vor fi preluate de Telekom de la 1 Aprilie 2019. Pentru abonați aceasta nu va schimba nimic, termenii contractelor vor rămâne neschimbați. Abonații Congstar au fost în prealabil anunțați.

Aldi renunță la ambalajul de plastic pentru castraveți

Pentru a se alinia la noile legi cu privire la ambalajele produselor, aldi face un pas înainte renunțând la ambalajul de plastic în cazul castraveților. Conform unui test, s-a ajuns la concluzia că folosirea acestui ambalaj din plastic nu îmbunătățește calitatea produsului, astfel se poate renunța la el, fără a dăuna calității sau încrederii clienților.

Google + va fi desființat

Rețeaua de socializare Google+ va fi desființată. De asemenea toate conturile existente pe această platformă, tot conținutul va fi șters.

Salariul minim pentru Leiharbeiteri și Zeitarbeiteri crește.

În Landurile vestice va crește salariul minim pentru acești muncitori, de la 9,49 euro cu 30 de cenți pe oră la 9,79 euro pe oră. În Landurile vestice salariul minim a fost crescut la începutul anului la 9,49 euro pe oră. Salariul va continua să crească, și până în Octombrie acesta va ajunge la 9.96 euro pe oră în vest și 9,66 euro pe oră în est.

Interdicția pentru mașinile Diesel în Stuttgart va fi impusă și pentru locuitorii orașului.

Până acum, interdicția a fost valabilă doar pentru cei care tranzitau orașul. Mașinile vizate sunt mașinile Diesel care nu îndeplinesc norma de poluare Euro 5. Teoretic, Köln și Bonn ar trebui să introducă această restricție, dar administrația Landului Nordrhein-Westfallen a refuzat aceasta, de aceea se va negocia din nou în Iulie.

Șoferii mașinilor electrice vor trebui informați de prețul curentului atunci când își încarcă mașinile.

Această lege obligă toți ofertanții de stații de încărcare a mașinilor electrice să își informeze clienții de prețul curentului și de cantitatea încărcată. Totuși, stațiile cu încărcare rapidă nu sunt momentan afectate de această lege.

Salariile pentru funcționarii publici cresc

De la 1 Aprilie, salariul funcționarilor publici crește cu 3.09 procente. Această majorare este doar un pas, în anii următori , tot la 1 Aprilie, salariul acestora va crește din nou.

Etichete pentru proveniența cărnurilor în supermarketuri

De la 1 Aprilie lanțurile de supermarketuri introduc o etichetă pentru a arăta proveniența și modul în care au fost ținute animalele.

Această etichetă are 4 nivele.

  • 1. Stallhaltung reprezintă minimul legal, animalele sunt ținute în crescătorii cu puțin loc de mișcare.
  • 2. Stallhaltung PLUS reprezintă minimul legal dar cu o mărire de 10 % a spațiului de mișcare.
  • 3. Außenklima garantează o libertate de mișcare a animalelor, și contact cu aer proaspăt.
  • 4. Premium reprezintă carnea provenită de la animale cu mult spațiu de mișcare în aer liber.