Legi noi din Martie 2020

Ca în fiecare lună, la începutul lunii Martie următoarele legi vor intra în vigoare.

Se modifică legislația armelor de foc

Din Martie 2020 se înăsprește legea privind armele de foc. De acum, tot ciclul vieții unei arme de foc va fi mai atent documentat. Pentru aceasta, producătorii vor fi obligați să înregistreze armele. Chiar și pentru armele declarate inutilizabile va fi introdusă obligația înregistrării. Această lege se conformează cu legea europeană introdusă după atacurile de la Paris și Bruxelles. De asemenea, această lege face parte din pachetul de legi al Germaniei pentru a combate extremismul de dreapta.

O nouă lege a imigrării profesioniștilor intră în vigoare.

Această lege permite imigrarea personalului calificat din state terțe. Asemănător cu ce se întâmpla cu România înainte de 2014, atunci când anumite meserii erau foarte cerute și se acorda drept de lucru persoanelor calificate care doreau să emigreze și să lucreze în Germania.

Legea pentru obligația vaccinării împotriva rujeolei intră în vigoare

De la 1 Martie, copiii care frecventează și adulții care lucrează în școli, grădinițe, adăposturi pentru azilanți vor trebui să fie vaccinați împotriva rujeolei. Copiilor nevaccinați li se poate refuza frecventarea grădiniței. Prin această lege, se dorește atingerea pragului de vaccinare de 95%, lucru care ar ajuta la eliminarea completă a acestei boli.

Bonusuri noi pentru mașinile electrice.

Bonusul pentru cumpărarea unei mașini electrice a fost ridicat la 6000 de euro. Prin acest bonus, se dorește încurajarea populației spre a conduce mașini electrice.