Legi noi din Martie 2019 în Germania

Ca în fiecare lună, în Germania se schimbă unele legi sau intră în vigoare unele noi. În cele ce urmează le vom prezenta pe cele mai importante.

Pensia pentru mămici crește

Pentru mămicile cu copii născuți înainte de 1992 perioada de creștere a copilului va fi de la 1 Martie calculată cu 2.5 puncte de pensie. Practic aceasta înseamnă o creștere cu 16.02 euro în vest și 15.35 euro în est, a pensiei. Această măsură face parte din pachetul de pensie al guvernului german, despre care vom vorbi în curând.

Salariul minim pentru muncitorii din construcții crește

Muncitorii din Germania de Vest vor beneficia de un salariu minim de 12.20 euro pentru grupa 1 și 15.20 euro pentru grupa a doua. Pentru Germania de Est va exista un singur salariu minim pentru ambele grupe de 12.20 euro. Excepție face Berlinul unde grupa întâi va primi 12.20 euro iar grupa a doua 15.05 euro.

Amenzi pentru cei care își tund gardurile vii prea mult

Cei care își tund gardurile vii și tufișurile singuri, și o fac exagerat, pot fi pasibili de amendă, conform unei legi care intră în vigoare la 1 Martie. Motivul pentru aceasta este protecția păsărilor. Important este că tunsul normal al gardurilor vii este în continuare permis.

Ziua Femeii, zi liberă oficială în Berlin

Muncitorii din Berlin se vor bucura anul acesta de o nouă zi liberă, anume: Ziua internațională a femeii 8 Martie. Discuții despre introducerea în mai multe Landuri a acestei zile au avut loc, dar momentan doar Berlinul a adoptat această zi liberă.

Scuterele și moped-urile au nevoie de plăcuțe de înmatriculare noi

Ca în fiecare an, sezonul asigurărilor pentru moped-uri și scutere se termină la sfârșitul lunii Februarie. Deci de la 1 Martie este nevoie de noi plăcuțe de înmatriculare pentru acestea. Culoarea acestora va fi schimbată anul acesta de la albastru la verde.

Brexit-ul ar trebui să aibă loc la 29 Martie 2019

Conform planurilor actuale la data de 29 Martie 2019 Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană. Momentan acest lucru nu este 100% sigur.

Trecerea la timpul de vară NU se schimbă anul acesta

Și anul acesta va trebui să dăm ceasurile cu o oră înainte, la data de 31 Martie. Renunțarea la ora de vară este plănuită abia din 2021.