Legi noi din Mai în Germania

Ca în fiecare lună, Germania actualizează și schimbă unele legi. De data aceasta, criza actuală a influențat câteva schimbări. Pe cele mai importante le vom descrie în cele ce urmează.

Termenul pentru Steuererklärung se poate prelungi.

Datorită actualei crize, guvernul a decis ca termenul pentru depunerea Steuererklärung să poată fi, la cerere, prelungit.

În plus, anul acesta nu se vor plăti penalizări pentru întârzierea plăților către Finanzamt.

Frizeriile pot din nou deschide

De mâine, 4 Mai frizeriile au voie să deschidă din nou. Totuși există reguli stricte de igienă și chiar unele servicii voi putea fi refuzate. Conform Asociației frizeriilor din Germania prețurile pentru servicii vor crește în frizerii, deoarece aceastea necesită mai mult efort pentru a putea păstra regulile de siguranță și au nevoie de materiale noi pentru aceasta ( Măști, mănuși, dezinfectant etc.)

Școala se deschide în mod treptat

Întâi se vor deschide clasele terminale, precum și clasa a 4-a, dar conform Jens Schüler fiecare elev va merge la școală până la începerea vacanței de vară.

Regulile pentru Minijob în timpul șomajului tehnic s-au relaxat

Până acum cine își lua un minijob pe perioada șomajului tehnic avea valoarea câștigată din minijob redusă la șomaj. De acum s-a decis ca această regulă să nu mai fie în vigoare ( cel puțin temporar) și cei care vor lucra în plus vor câștiga în plus.

Țigările mentolate vor fi interzise

Acestea pot fi vândute până la data de 20 Mai.

Salariul minim și concediul minim pentru persoanele din îngrijire crește de la 1 Mai

În Est, salariul minim va crește de la 10.85 la 11.20 Euro pe oră. În Vest va crește de la 11.35 la 11.60 Euro.

Următoarea creștere este plănuită pentru 2021, iar de la 1 Aprilie 2022 se va ajunge la un salariu egal în îngrijire în Est și în Vest.

În plus, personalul din îngrijire primește mai mult concediu de odihnă. Cei care lucrează 5 zile pe săptămână vor primi 5 zile în plus de concediu pentru anul 2020 și șase zile de concediu pentru 2021 și 2022.

Salariul minim pentru zugravi crește

Pentru angajații necalificați se va mări salariul de la 10.85 la 11.10 iar pentru cei calificați se va ajunge la un salariu egal în Est și Vest anume 13.50. În Est a crescut de la 12.95, iar în Vest de la 13.30.

Berlin primește o nouă zi liberă

În capitala germană se va sărbători în acest an Eliberarea de socialism și încheierea celui de-al doilea Război Mondial.