Internet în Germania – Compară tarifele

Ofertele și contractele pentru internet în Germania sunt într-o zonă mai gri. Prin acesta articol încerc să aduc puțină claritate în această direcție.

Astăzi voi prezenta un comparator pentru a găsi cea mai bună ofertă de internet pentru adresa noastră. Folosind această unealtă putem compara peste 2000 de oferte de la peste 200 de companii. Personal, îmi place să aleg un tarif de la o companie mai mare ( Vodafone, Telekom etc.), dar această unealtă ne arată și ofertele companiilor locale. În cele ce urmează vă voi ghida pas cu pas pentru a putea găsi un tarif potrivit. Pentru a accesa unealta click aici. *)

Pasul 1 – Alegerea serviciilor pentru internet în Germania

Primul pas este să alegem tipurile de servicii de care avem nevoie.

internet în germania pasul 1

Acestea sunt:

Internet

Acesta se referă la internetul pentru acasă, nu mobil. Toate tarifele arătate aici au acces nelimitat la internet indiferent de volumul consumat.

Festnetz

Aceasta se referă la telefonul fix. Unele companii nu pot furniza internet fără o conexiune la telefonul fix.

Fernsehen

Aceasta se referă la cablul pentru televizor. Personal, eu cred că putem găsi oferte mai bune dacă dorim televizor în Germania, dar dacă doriți o puteți selecta și pe aceasta în tarif.

După ce ne-am decis la tariful dorit, dăm click pe Tarife vergleichen – Compară tarife.

Pasul 2 Găsirea tarifului dorit.

După ce am ales serviciile vom fi trimiși către o nouă pagină a formularului. Aici trebuie să completăm prefixul pentru orașul în care locuim pentru a putea primi toate ofertele locale și naționale.

internet în germania pasul 2

Dacă nu cunoaștem prefixul, atunci putem folosi următoarea unealtă a celor de la „Das Telefonbuch”. Aici trebuie să ne introducem codul poștal al locuinței sau numele orașului și vom primi prefixul telefonului fix. În exemplul din imaginea de mai jos, eu am folosit Dortmund și am găsit prefixul 0231.

internet în germania găsirea prefixului

Acest prefix va trebui introdus în câmpul „Vorwahl”. Acum putem alege viteza de internet dorită. Eu recomand o viteză de minim 50 de Mbit/s, dar asta depinde foarte mult și de modul în care folosim internetul. În unele localități această viteză nu este disponibilă încă.

Pasul 3 – Alegerea unui tarif pentru internet în Germania

Aici putem vedea clar și foarte transparent tariful pentru care aplicăm. Din acest motiv consider eu că această unealtă este foarte bună: Ne oferă transparență. Eu am luat ca exemplu primul tarif, dvs. îl veți alege pe cel pe care îl doriți. După ce l-ați găsit, trebuie să apăsăm pe „Tarifdetails” pentru a putea vedea exact ce este inclus. Ca în imaginea de mai jos.

pasul 3 internet în germania

Aici putem vedea clar prețul de 16,66 de euro, care este prețul mediu pe toată durata abonamentului, dar care include și cele două bonusuri (Cashback și Online-Vorteil). În prima parte este specificat clar, că în primele 6 luni vom plăti doar 9,99 de euro pe lună, iar din luna a șaptea vom plăti 29,99 de euro pe lună. Teoretic prețul mediu e de 24,99 de euro dacă nu includem toate reducerile. Tot aici putem vedea clar cât costă trimiterea aparatului, conectarea sau aparatul în sine.

Pasul 4 – Verificarea datelor pentru internet în Germania

La pasul următor trebuie să verificăm dacă pachetul pe care l-am ales corespunde cerințelor noastre.

Pasul 5 – Introducerea opțiunilor

Aici trebuie să fim foarte atenți, să nu cumpărăm ceva de care nu avem nevoie. Verificați atent înainte de a trece mai departe.

Pasul 6 – Schimbare sau contract nou.

Aici trebuie să alegem dacă există un contract momentan și dorim să schimbăm sau dacă acest contract va fi unul nou.

Pasul 7 – Introducerea datelor personale

La pasul 7 trebuie să ne introducem datele personale, adresa și contul bancar. Acestea vor fi verificate la pasul următor și contractul va fi încheiat.

În cazul în care vă răzgândiți, aveți timp de 14 zile să renunțați la contract folosind formularul pe care il veți primi pe e-mail.

Dacă doriți să găsiți oferta potrivită puteți accesa linkul acesta *)

Linkurile marcate cu *) sunt linkuri afiliat. Asta înseamnă că dacă veți cumpăra ceva de pe acele linkuri, eu voi primi un comision, fără nici un cost suplimentar.