Incidența în Germania sub 100 pentru prima oară din Octombrie

Germania a înregistrat astăzi o incidență ( Cazuri noi / 100 000 locuitori în ultimele 7 zile) de 98,1. Ultima dată la care a fost înregistrată o incidență sub 100 a fost pe 26 Octombrie.

De asemenea numărul de reproducere a scăzut la 0.87. ( 100 de persoane infectate cu noul virus infectează în medie alte 87 de persoane).

Lothar Wieler, președintele institutului Robert Koch, a declarat astăzi în conferința de presă că deși cifrele sunt încă foarte sus, trendul este pozitiv. Măsurile actuale protejează chiar și împotriva mutațiilor virusului. De asemenea, el a încurajat oamenii care primesc oferta de a se vaccina să o și facă.

Ministrul Sănătății Jens Spahn a declarat că următoarele 10 săptămâni vor fi foarte grele. Acesta a declarat pe Twitter că dorește o conferință a reprezentanților Landurilor separată pe tema vaccinării.

Israel anunță primele succese din campania de vaccinare.

După cum știm, în Israel rata de vaccinare este foarte mare. Un studiu al casei de sănătate Clalit făcut pe 200.000 de oameni vaccinați a arătat că numărul de teste pozitive printre cei vaccinați a scăzut cu 33 de procente față de cei nevaccinați.

Și casa de sănătate concurentă cu Clalit, anume Maccabi a făcut un studiu pe 10 000 de oameni vaccinați. Și acesta a arătat rezultate pozitive, anume scăderea numărului de infectați printre cei vaccinați cu 60 de procente și scăderea ratei de spitalizare a celor vaccinați cu 60 de procente.

De asemenea, Maccabi a declarat că 0.015 procente din cei vaccinati cu a doua doză s-au infectat (20 din 128.600).

Aceste rezultate sunt încă foarte noi și trebuie tratate ca atare.