Frâna de urgență actualizată a fost aprobată de parlament

Legea pentru o frână de urgență unitară la nivel național a fost astăzi aprobată de parlament. Aceasta va intra cel mai probabil sâmbătă în vigoare pentru că mai trebuie aprobată de consiliul Federal și semnată de președinte.

Dacă incidența scade sub 100 timp de 5 zile consecutive, atunci frâna de urgență va fi anulată pentru oraș/regiune.

Acestea sunt măsurile concrete în vigoare.

La o incidență de minim 100 timp de 3 zile consecutive se vor aplica următoarele restricții în oraș/regiune.

Întâlnirile vor fi permise între membri unei locuințe și o singură altă persoană din afara locuinței ( copiii de până la 14 ani nu se numără).

Între orele 22 și 5 se va introduce o interdicție de ieșire, locuința va putea fi părăsită doar cu un motiv bine întemeiat. Există o excepție între orele 22 și 24, timp în care vor fi permise plimbările sau alergările.

La înmormântări pot participa un maxim de 30 de persoane.

Pe perioada frânei de urgență vor fi închise toate magazinele care nu fac parte din aprovizionarea de bază, unde, la o incidență între 100 și 150 vor fi permise cumpărăturile cu programare cu condiția prezentării unui test negativ. Indiferent de incidență, va fi permisă cumpărarea online și ridicarea din magazin.

Școlile vor trece la învățământul la distanță de la o incidență de 165. Sub această incidență, școlile vor rămâne deschise, iar elevii ar trebui testați de 2 ori pe săptămână.

Angajatorii vor fi obligați să ofere posibilitatea lucrului în Home-Office dacă acesta este posibil. Persoanele care nu au posibilitatea de a lucra în regim Home-Office și au contact cu clienții vor avea dreptul de a se testa de două ori pe săptămână.

Durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav a fost mărită la 30 de zile de părinte ( 60 de zile pentru părinții singuri) și poate fi folosit pentru a îngriji copilul pe durata închiderii școlilor și a grădinițelor.

Situația grădinițelor este încă neclară.