Detalii despre restricțiile de la granița Bavariei și până în România

După cum știm, a fost restricționat traficul la granița Bavariei. Acum avem câteva detalii despre aceasta. Totuși rămân și câteva întrebări nerăspunse, voi actualiza informațiile dacă apar noutăți.

La ce face referire restricția de la graniță?

Restricția se referă în pricipal la micile „excursii” pentru cumpărături sau pentru alimentarea mașinii. Vor fi în continuare permise trecerile pentru a face naveta, dar și pentru a vizita rudele de gradul 1 și 2. Încă nu este clar dacă vor exista excepții pentru persoanele aflate în relații dar necăsătorite.

Austria va restricționa din 19 Decembrie excursiile scurte (încă nu am găsit o specificare a perioadei pentru aceasta) din Germania. Călătoriile necesare vor fi în continuare permise. Tranzitul va rămâne deschis, cel puțin din informațiile pe care le avem momentan nu pare că va fi restricționat.

Din informațiile pe care le-am găsit, nici Ungaria nu pare să restricționeze tranzitul.

La ce trebuie să fim atenți dacă mergem în România de sărbători

Pentru moment, nu se intră în carantină în România la venirea din Germania. Germania nu este pe lista galbenă. Totuși, lista este din 5 Decembrie, înainte de a pleca, verificați lista actualizată. Ultima listă o puteți găsi aici:

https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

Este important de știut că ne asumăm călătoria. Este recomandat să evităm toate călătoriile care nu sunt strict necesare.

Când ne întoarcem dintr-o zonă de risc (România este momentan considerată o zonă de risc) trebuie să anunțăm Autoritatea de Sănătate germana. Aceasta se face online pe https://www.einreiseanmeldung.de/#/. O copie a acestuia în format PDF trebuie păstrat și la cerere prezentat autorităților ( În cazul unui control).

La întoarcerea în Germania suntem obligați să ne deplasăm direct la domiciliu si să minimizăm contactele pe drum.

La domiciliu ne vom izola în carantină timp de 10 zile (excepție face Landul Nordrhein-Westfalen unde nu trebuie să facem carantină). Aceasta poate fi scurtată cu un test făcut în a cincea zi după intrarea în Germania, dacă acesta iese negativ.

Este foarte important de menționat că pe perioada carantinei nu vom fi plătiți (excepție fac bineînțeles călătoriile cu locul de muncă) decât dacă reușim să continuăm munca ( Ca de exemplu prin Home-Office).

Linkul către lege:

https://www.gesetze-im-internet.de/ifsg/__56.html