Controlul la granița din Germania prelungit

Ministrul federal de interne Horst Seehofer a prelungit controalele la frontiera pentru Austria, Elveția, Franța, Luxemburg si Danemarca până pe 15 Mai. Această prelungire se aplică și zborurilor din Spania si Italia ( a existat o excepție de Ziua mamei)

Cancelarul austriac Sebastian Kurz așteaptă o deschidere a graniței Austria-Germania  in săptămânile următoare, deoarece ratele de infectie sunt în prezent mai mici în Austria decât în Germania.

Ieri 10 mai a fost permisă intrarea în Germania deoarece a fost Ziua mamei iar granițele au relaxat restricțiile in această zi.

Cancelarul de stat din Bayern Florian Herrmann  a subliniat: Părerea noastră este incă neschimbată în această privintă, suntem foarte precauți . Controalele la graniță joacă un rol foarte împortant în lupta noastră cu acest virus.

Intrarea în Germania din tări terțe este posibilă doar in cazuri exceptionale. Din 10 Aprilie toți cei care au intrat în Germania au fost nevoiți sa faca carantină acasă timp de 2 săptămâni. Deși in ultimul timp nu a mai intrat nici un azilant, Seehofer a introdus controale temporale pe frontiera austriacă pentru înca 6 luni din data de 12 mai. El consideră ca este incă necesar din cauza situației de la granița dintre Turcia si Grecia si a posibilului flux continuu de migrare ilegala pe ruta balcanică. În ultimii ani nu au existat controale de frontieră în spațiul Schengen dar din cauza acestei crize multe tări au reintrodus controalele.

Cehia va continua controalele la frontiera pentru Austria  si Germania cel putin pană in 15 iunie.

Polonia menține controalele la granița pana la 13 mai.