Carantina parțială va fi prelungită până la 10 Ianuarie

Carantina parțială va fi prelungită până pe 10 Ianuarie. Asta au decis astăzi reprezentanții Landurilor și cancelarul german Angela Merkel.

Conferința de astăzi nu a fost specială pentru această pandemie. Totuși s-au discutat și teme actuale cu privire la actuala pandemie.

În principiu situația a rămas ca și până acum.

Scopul este, în continuare obținerea unei incidențe sub 50 de cazuri / 100 000 de locuitori.

S-a discutat și despre vaccin. Decizia finală o va lua comisia de vaccinare. Se știe deja ordinea vaccinării ( Întâi persoanele considerate de risc și cadrele medicale).

S-a discutat si despre combaterea extremismului de dreapta. Primarul Berlinului Michael Müller s-a arătat bucuros de faptul că se poate discuta și despre alte teme decât pandemia. Extremismul de dreapta reprezintă un pericol spune Michael Müller.

Trebuie acordată o atenție specială Hotspot-urilor. Măsuri luate în considerare sunt testare în serie în azilele de bătrâni și centrele de îngrijire, dar și învățământul la distanță.

Markus Söder consideră o interzicere a turismului de ski „o necesitate absolută” și face referire la Austria, care a interzis chiar și excursiile de o zi.

Vacanțele școlare nu au fost astăzi discutate, rămâne la latitudinea Landurilor federale să decidă o eventuală prelungire a acestora.

Următoarea întâlnire va fi pe 4 Ianuarie, dar în caz de urgență aceasta poate fi organizată și mai devreme.