Bonus de 150 de euro pentru copii și beneficiarii ajutorului social

Astăzi a avut loc o ședință a coaliției de guvernare pentru a discuta despre anumite ajutoare pentru a diminua efectele pandemiei.

Coaliția de guvernare a decis astăzi că și în anul 2021 se va acorda un bonus de 150 de euro pentru fiecare copil. Momentan nu este clar încă la ce dată va fi acordat acest bonus.

De asemenea, și cei care beneficiază de ajutor social vor primi un bonus de 150 de euro în decursul acestui an.  Accesul simplificat la ajutor social pentru angajații sau muncitorii independenți a fost prelungit până la sfârșitul anului 2021.

În plus, s-a decis un ajutor pentru companiile care au înregistrat pierderi din cauza pandemiei prin raportarea detaliată a pierderilor în comparație cu profiturile din anii precedenți la închiderea fiscală anuală.

Restaurantele vor beneficia de o cotă redusă a TVA ( Mwst.) de 7% până la sfârșitul anului 2022. Aceasta a fost până acum limitată până în Iulie 2021.

Statul va susține și angajații din domeniul cultural printr-un program numit „Neustart Kultur”. Prin acesta, se vor aloca fonduri de până la 1 Miliard de euro culturii.