Baden-Württemberg declară cod roșu de pandemie

Baden-Württemberg a atins faza critică a infectărilor (35 de cazuri /100 000 locuitori) cu noul virus și astfel a declarat cel mai înalt nivel de pandemie: Cod roșu de alarmă începând de luni. Astfel, pentru a minimiza răspândirea virusului vor fi decise măsuri noi. Acestea vor fi anunțate public până luni.

Se așteaptă înăsprirea regulilor de purtare a măștii, restricționarea numărului de oaspeți în restaurante, restricționarea numărului de clienți în magazine, posibilitatea vizitării restaurantelor doar cu rezervare sau interzicerea vânzării alcoolului după ora 23. Momentan acestea sunt teorii, vom afla exact până luni ce măsuri vor fi introduse.

 

Masca obligatorie la cursuri începând cu clasa a 5-a

De luni, va intra în vigoare obligația de a purta mască în timpul cursurilor pentru elevii mai mari de clasa a 5-a. Până acum, purtarea măștii era obligatorie pe holuri sau la toalete.

Elevii care refuză purtarea măștii vor fi sancționați și pot fi chiar exmatriculați.

Profesorii care refuză purtarea măștii vor fi de asemenea sancționați.

Cei care nu pot purta masca din cauza unor motive de sănătate vor fi în continuare excluși de la această regulă.

Momentan în Baden-Württemberg 600 de clase din 67500 se află în carantină.

 

Guvernul Landului Baden-Württemberg recomandă reducerea numărului de persoane de contact din afara familiei, dar și păstrarea distanței, purtarea măștii și respectarea regulilor de igienă.