Perspectiva noilor reguli pe Landuri

Baden-Wurttemberg

Regulile sunt valabile din 27 Decembrie.

În zonele în care rata de spitalizare este de 6,0 (sau mai mare) sau în care sunt minim 450 de pacienți cu Covid internați sunt valabile regulile înăsprite. În gastronomie ora de închidere trebuie sa fie la 22:30. De revelion ora de închidere va fi la ora 01:00.

Reguli pentru întâlnirile private:

Pentru vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane în interior sau 50 de persoane în aer liber, copiii sub 13 ani nu se numără.

Pentru nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: se poate întâlni o gospodărie plus încă 2 persoane din altă gospodărie, copii sub 13 ani nu se numără.

Artificiile sunt interzise. Aceste reguli sunt valabile până pe data de 24 ianuarie.

Bayern

Discotecile și cluburile sunt închise și momentan nu se vor deschide indiferent de rata de infectare.

Pentru întâlnirile private:

Vaccinați si însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii sub 14 ani nu se numără.

Nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus în 2 persoane din alta gospodărie, copii sub 14 ani nu se numără.

Focurile de artificii sunt interzise. interdicția de noapte a restaurantelor va fi ridicată din 31 decembrie până în 1 ianuarie. Regulile ar trebui sa fie valabile până în data de 12 ianuarie.

Berlin

Evenimentele culturale și sportive vor funcționa doar cu reguli de igienă foarte stricte și cu număr redus de oameni. Cluburile de noapte pot funcționa în același regim ca gastronomia.

Pentru întâlnirile private:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii sub 14 ani nu se numără.

Nevaccinați și însănătoșiți: o gospodărie plus 2 persoane din alta gospodărie, copii sub 14 ani nu se numără.

Focurile de artificii sunt interzise.

Brandenburg

Regulile de contact sunt valabile din 27 decembrie.

Pentru întâlnirile private:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copiii până la 14 ani nu se numără.

Nevaccinații și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din altă gospodărie, copiii până la 14 ani nu se numără.

Ca și anul trecut focurile de artificii sunt interzise în locuri publice. Regulile sunt valabile până pe data de 15 ianuarie.

Bremen

La evenimentele sportive și culturale publicul este interzis. La adunările mai mari în spațiul închis sau în public este obligatorie purtarea unei măști. Din 1 ianuarie este obligatorie purtarea măștii FFP2 în transportul în comun.

Pentru întâlnirile in privat:

Vaccinați si însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii până la 14 ani nu se numără.

Nevaccinați si cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din altă gospodărie, copii până la 14 ani nu se numără.

Focurile de artificii sunt interzise.

Hamburg

Noua ordonanță a Senatului prevede reguli de contact și pentru vaccinați și însănătoșiți, ora de închidere în gastronomie va fi de la ora 23:00 iar dansul este interzis în cluburi și discoteci.

De Revelion restaurantele, barurile și cluburile se vor închide la ora 01:00.

Pentru întâlnirile în privat:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii până la 14 ani nu se numără.

Nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din alta gospodărie, copii până la 14 ani nu se numără.

Focurile de artificii sunt interzise. Interdicția de ieșire de noapte este ridicată în noaptea de 31 decembrie pe 1 ianuarie. Regulile sunt valabile până pe data de 21 ianuarie.

Hessen

La spectacole indiferent dacă sunt afară sau înăuntru exista o limita de 250 de spectatori. La evenimentele sportive mari spectatorii sunt interziși.

Pentru întâlnirile în privat:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii până la 14 ani nu se numără.

Nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus încă 2 persoane din altă gospodărie, copii până 14 ani nu se numără.

Focurile de artificii sunt interzise

Regulile sunt valabile până pe 13 ianuarie.

Mecklenburg-Vorpommern

Regulile sunt valabile din 27 decembrie. Cinematografele, teatrele, muzeele, zonele închise din grădinile zoologice, piscine și altele de acest fel vor rămâne închise.

Regulile pentru întâlnirile private:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii sub 14 ani nu se numără

Nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din alta gospodărie, copii sub 14 ani nu se numără.

Regulile ar trebui sa rămână valabile până pe 18 ianuarie.

Niedersachsen

Din 27 decembrie pentru Gastronomie este valabilă regula 2G plus indiferent dacă mesele sunt înăuntru sau afară.

Pentru întâlnirile private:

Vaccinați si însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii sub 14 ani nu se numără.

Nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din alta gospodărie, persoanele sub 14 ani nu se numără.

Regulile ar trebui sa fie valabile până pe 15 ianuarie.

Nordrhein-Westfalen

La sportul în interior, piscine și saloane de spa nu este nevoie de măști dar trebuie ca și cei vaccinați și însănătoșiți să prezinte un test negativ nu mai vechi de 24 de ore.

Pentru întâlnirile private:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii sub 13 ani nu se numără

Nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din alta gospodărie, copiii sub 13 ani nu se numără.

Regulile ar trebui sa rămână valabile până pe 12 ianuarie.

Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz a închis cluburile și discotecile din 23 decembrie. Evenimentele sportive si culturale se desfășoară fără spectatori. Din 28 decembrie sunt reguli mai aspre pentru întâlnirile private.

Focurile de artificii sunt interzise.

Pentru întâlnirile în privat:

Vaccinați si însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii sub 14 ani nu se numără.

Nevaccinați si cei care nu au trecut prin boală: o gospodarie plus 2 persoane din altă gospodărie, copiii sub 14 ani nu se numără.

Regulile ar trebui sa fie valabile până pe data de 20 ianuarie.

Saarland

Studenții care nu pot prezenta dovada de vaccinare sau însănătoșire vor avea posibilitatea de a lua parte la cursuri în format digital.

Pentru întâlnirile private:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii sub 14 ani nu se numără.

Nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din alta gospodărie, copiii sub 14 ani nu se numără.

Focurile de artificii sunt interzise.

Regulile ar trebui sa rămână valabile până în data de 22 ianuarie.

Sachsen

În zonele unde incidența este peste 1000 exista regula de interzicere a ieșirii de noapte de la ora 22 la 6 dimineața valabilă pentru nevaccinați.

Pentru întâlnirile în privat:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copii sub 16 ani nu se numără

Nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din altă gospodărie, copiii sub 16 ani nu se numără.

Regulile sunt valabile până pe data de 9 ianuarie.

Sachsen-Anhalt

Din 22 Decembrie în Sachsen-Anhalt există recomandarea pentru 2G Plus. Pentru evenimentele culturale și sportive regula 2G Plus este obligatorie. Persoanele care au a 3-a doză nu mai au nevoie de test negativ.

Pentru întâlnirile în privat:

Vaccinați si însănătoșiți: se recomandă întâlnirea a maxim 10 persoane.

Nevaccinați si cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din altă gospodărie, copii sub 14 ani nu se numără.

Schleswig-Holstein

Din 28 decembrie sunt valabile reguli mai aspre de contact. În discoteci și cluburi va fi regula 2G Plus iar numărul oaspeților redus la 50%.

Pentru întâlnirile în privat:

Vaccinați și însănătoșiți: maxim 10 persoane, copiiI sub 14 ani nu se numără.

Nevaccinați si cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus 2 persoane din altă gospodărie, copii sub 16 ani nu se numără.

Thüringen

Regulile sunt valabile din 28 decembrie. S-au plănuit si reguli pentru școală după vacanța de iarnă. Primele 2 zile nu se vor ține cursuri, apoi se vor ține cursuri la distanță și mai târziu cursuri mixte. Va exista și o îngrijire de urgență dar copiii care nu se testează sau sunt scutiți de testare nu vor avea voie sa mai intre în școală.

Pentru întâlnirile în privat:

Vaccinați si însănătoșiți: maxim 15 persoane, copii sub 10 ani si 3 luni nu sunt numărați.

Nevaccinați si cei care nu au trecut prin boală: o gospodărie plus maxim 2 persoane din altă gospodarie, copii sub 10 ani si 3 luni nu sunt numărați.

Focurile de artificii sunt interzise.

Regulile sunt valabile până la 16 ianuarie.