Se lucrează la o lege prin care chiriașii să nu poată fi dați afară în această perioadă

Conform președintelui Bundesbank ( Banca Centrală a Germaniei) Jens Weidmann o criză economică din cauza virusului este inevitabilă. Acesta a apreciat măsurile luate de guvern ca fiind bune și foarte rapide. Măsurile luate ajută mult la minimizarea acestei crize. În plus, după o perioadă foarte lungă de boom economic, Germania are baze solide pentru a putea administra această criză și pentru a îi limita efectele.

Se lucrează la o lege prin care chiriașii să nu poată fi dați afară în această criză. Guvernul Federal German a publicat un proiect de lege prin care chiriașii care sunt puși în imposibilitatea plății chiriei între 1 Aprilie și 30 Septembrie 2020 să nu poată fi dați afară din acest motiv. Această lege vizează atât locuințele cât și spațiile comerciale. Foarte important de știut însă e că aceste datorii nu se vor șterge, ci vor trebui plătite după ce actuala criză a trecut. Dacă se constată că această criză va dura mai mult decât perioada de timp selectată, atunci există posibilitatea prelungirii acesteia până la data de 31 Iulie 2021.  Această lege va fi discutată până Miercuri. De îndată ce apar noutăți vă vom ține la curent.

Firmele de închirieri și asociațiile pentru protecția chiriașilor solicită un ajutor sub forma fie de subvenție, fie sub formă de credit fără dobândă.

Ministrul Sănătății Jens Spahn dorește să reducă puterea fiecărui Land în parte, pe perioada crizei, pentru a putea administra mai rapid și omogen situația.