Schimbări în Germania din Aprilie 2022

Aceste legi se schimbă sau intră în vigoare în luna Aprilie în Germania.

Suma pentru mutat în interes de serviciu crește

Cei care își schimbă domiciliul în interes de serviciu vor putea deduce de la impozit o sumă mai mare începând cu luna Aprilie 2022. Suma pentru persoanele singure crește de la 870 la 886 de euro, pentru persoanele căsătorite de la 580 la 590 de euro (pe persoană).

Prețurile pentru apelurile la jocurile de noroc sunt acum definite în lege

Prețurile pentru apelurile la jocurile de noroc au fost până acum definite doar pentru apelurile din rețelele fixe. De acum vor fi limitate costurile și pentru apelurile din rețelele mobile, astfel un apel la un număr de tipul 0137 va putea costa între 14 cenți și un euro pe minut sau apel.

Salariul minim în munca temporară (Zeitarbeit) va crește

Salariul minim pentru angajații temporari (Zeitarbeit) va crește de la 10,45 de euro la 10,88 de euro. În Octombrie salariul minim pentru această branșă va crește la 12 Euro.

Salariul mărit pentru funcționarii publici (Beamte)

Funcționarii publici beneficiază de o mărire de salariu de 1,4 %.

Angajații în șomaj tehnic (Kurzarbeit) vor plăti singuri dările sociale

Măsurile prin care costurile cu dările sociale au fost preluate total (până la sfârșitul anului 2021) sau parțial (de la începutul anului 2022) de către Agentur für Arbeit, expiră în Aprilie și nu vor fi prelungite. Asta înseamnă că angajații aflați în șomaj tehnic vor trebui să își plătească singuri dările sociale.