Reguli noi în abatoarele din Germania

În mai multe abatoare s-au descoperit sute de cazuri de oameni infectați. Printre care și foarte mulți români. Guvernul german a luat un set de măsuri pentru a asigura igiena și protecția muncii în abatoare. Pachetul de protecție include următoarele 10 puncte:

  1. Controalele se vor face mai des de către instituțiile de protecție a muncii și acestea va fi introdusă o cotă minimă a controalelor
  2. Guvernul federal va verifica cum se poate introduce un standard minim obligatoriu pentru muncitorii sezonieri.
  3. De la 1 Ianuarie 2021 muncile de măcelărie și prelucrare a cărnii vor putea fi făcute doar de către personalul angajat direct la abatoare. Prin aceasta se încearcă interzicerea sistemului de sub-sub-unternehmer.
  4. Angajatorii vor fi obligați să anunțe autoritățile despre situația locuințelor și a locului de muncă pentru angajații străini. Astfel se vor putea face controale mai efective.
  5. Proiectul Faire Mobilität va fi finanțat și susținut pentru a livra informații despre drepturile muncitorilor străini în limba lor nativă.
  6. Pentru a putea măsura corect timpul de lucru al muncitorilor se va introduce un model de măsurare a timpului de lucru electronic.
  7. Amenda pentru încălcarea legii timpului de lucru a fost dublată la 30 000 de euro.
  8. Siguranța împotriva accidentelor și riscurilor pentru sănătate trebuie să fie aplicată pentru absolut toate persoanele din industria cărnii.
  9. Informațiile despre cazurile persoanelor străine infectate vor fi mai rapid transmise ambasadelor.
  10. Se va face un studiu pentru identificarea sinergiilor dintre protecția muncii și protecția animalelor.